Rodfrugttærte
60+ min

Rodfrugttærte

Lækker tærte i lag med rodfrugter, det perfekte valg som tilbehør til vinterens retter.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rodfrugttærte

Lækker tærte i lag med rodfrugter, det perfekte valg som tilbehør til vinterens retter.

Antal portioner

Fremgangsmåde:

Skræl rodfrugter og kartofler. Smuldr osten og bland den sammen med persille, hvidløg og oregano. Læg bagepapir i bunden af en springform (ca. 24 cm i diameter). Skær kartofler og rodfrugter i tynde skiver (brug evt. en foodprocessor). Fordel rodfrugter, kartofler og osteblanding taglagt i formen - afslut med osteblanding. Pisk æg og fløde sammen og hæld det over grøntsagerne. Bag tærten nederst i ovnen - til den er gylden. Lad den hvile i ca. 10 min. på køkkenbordet.

Tips

Rodfrugttærten kan også serveres som en frokostret.

Og den kan bruges kold dagen efter fx i madpakken.

Bagetid

Ca. 1 time og 15 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,8 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 52 %
Print