Rodfrugttærte

Rodfrugttærte

60+ min
Lækker tærte i lag med rodfrugter, det perfekte valg som tilbehør til vinterens retter. Rodfrugterne kan du variere og give tærten et farverigt udtryk. Den smuldrede salatost giver et salt modspil til de søde, bagte rodfrugter og sammen med bitre krydderurter giver det en god balance. Rodfrugttærten har god fylde og er velegnet på det kolde bord, dagen efter.

Sådan gør du

  • Smuldr osten og bland den sammen med persille, hvidløg og oregano.
  • Læg bagepapir i bunden af en springform (ca. 24 cm i diameter).
  • Skær kartofler og rodfrugter i tynde skiver (brug evt. en foodprocessor).
  • Fordel rodfrugter, kartofler og osteblanding taglagt i formen - afslut med osteblanding.
  • Pisk æg og fløde sammen og hæld det over grøntsagerne.
  • Bag tærten nederst i ovnen - til den er gylden. Lad den hvile i ca. 10 min. på køkkenbordet. Pynt med friske blade af basilikum og server.
Bagetid
  • Ca. 1 time og 15 min. ved 175° varmluft.
Mere inspiration

Et andet bud på tilbehør til årets mørke måneder.

Pommes Anna
60+ min
Pommes Anna
(3)
Velbekomme!
Brug en rest

Rodfrugttærten kan bruges kold dagen efter fx i madpakken.

Tips

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6730 kJ / 1609 kcal

Næringsindhold pr. 100g

453 kJ / 108 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 21 % 5,6 g
Kulhydrat: 31 % 8,3 g
Fedt: 48 % 5,9 g

Ingredienser

Skrællede rodfrugter, fx gulerod, pastinak og knoldselleri
500 g
Skrællede melede kartofler
300 g
Finthakket kruspersille
1 dl
Små knuste fed hvidløg
2
Tørret oregano
2 tsk
200 g
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Æg
4
¼ liter
Friske basilikum