Rodfrugttærte

1 time 45 min
Arbejdstid: 30 min
Rodfrugttærte

Lækker tærte i lag med rodfrugter, det perfekte valg som tilbehør til vinterens retter. Rodfrugterne kan du variere og give tærten et farverigt udtryk. Den smuldrede salatost giver et salt modspil til de søde, bagte rodfrugter og sammen med bitre krydderurter giver det en god balance. Rodfrugttærten har god fylde og er velegnet på det kolde bord, dagen efter.

Ingredienser

500 g Skrællede rodfrugter, fx gulerod, pastinak og knoldselleri
300 g Skrællede melede kartofler
1 dl Finthakket persille
2 Små knuste fed hvidløg
2 tsk Tørret oregano
200 g Salatost i tern (ca. g)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 Æg
¼ liter Madlavningsfløde
Frisk basilikum

Sådan gør du

  • Smuldr osten og bland den sammen med persille, hvidløg og oregano.
  • Læg bagepapir i bunden af en springform (ca. 24 cm i diameter).
  • Skær kartofler og rodfrugter i tynde skiver (brug evt. en foodprocessor).
  • Fordel rodfrugter, kartofler og osteblanding taglagt i formen - afslut med osteblanding.
  • Pisk æg og fløde sammen og hæld det over grøntsagerne.
  • Bag tærten nederst i ovnen - til den er gylden i ca. 1 time og 15 min. ved 175° varmluft. Lad den hvile i ca. 10 min. på køkkenbordet. Pynt med friske blade af basilikum og server.

Rodfrugttærten kan bruges kold dagen efter fx i madpakken.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6717 kJ / 1605 kcal

Næringsindhold pr. 100g

450 kJ / 107 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 21 % 5,5 g
Kulhydrat: 30,9 % 8,2 g
Fedt: 48,1 % 5,8 g
https://www.arla.dk/opskrifter/rodfrugttarte/