Rodfrugttærte

Bedømmelse

(15 vurderinger)

60+ min

Lækker tærte i lag med rodfrugter, det perfekte valg som tilbehør til vinterens retter.

Ingredienser

Antal portioner

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl rodfrugter og kartofler. Smuldr osten og bland den sammen med persille, hvidløg og oregano. Læg bagepapir i bunden af en springform (ca. 24 cm i diameter). Skær kartofler og rodfrugter i tynde skiver (brug evt. en foodprocessor). Fordel rodfrugter, kartofler og osteblanding taglagt i formen - afslut med osteblanding. Pisk æg og fløde sammen og hæld det over grøntsagerne. Bag tærten nederst i ovnen - til den er gylden. Lad den hvile i ca. 10 min. på køkkenbordet.

Tips

Rodfrugttærten kan også serveres som en frokostret.

Og den kan bruges kold dagen efter fx i madpakken.

Bagetid

Ca. 1 time og 15 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,8 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 52 %

Print

Kilde: