Rødgrød med fløde
Rødgrød med fløde er en skøn dansk sommerklassiker, som både vækker minder om fortidens somre - og giver os god grund til at værdsætte de danske bær. Rødgrød med fløde kan tilberedes med alle røde og blå bær, jordbær, ribs, hindbær, solbær, brombær - og endog også stikkelsbær og blåbær. Hjemmelavet rødgrød skal blot tilberedes med kærlighed og serveres med fløde - så er der helt sikkert glæde om sommerborde
Ingredienser
Rødgrød
|
400 g
Blandede bær fx jordbær, ribs, hindbær og solbær
|
|
|---|---|
|
4½ dl
Vand
|
|
|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
|
2½ spsk
Kartoffelmel
|
|
|
5 spsk
Koldt vand
|
|
|
½ spsk
Sukker
|
Tilbehør
|
¼ liter
Piskefløde
|
|---|
Sådan gør du
Rødgrød
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Rødgrød smager også dejlig serveret med mælk, cremefraiche 38%, letpisket flødeskum eller god vaniljeis. Hvis du foretrækker en helt glat grød, kan du blende og si grøden inden du jævner den. Server evt. smuttede hele eller halve mandler i eller på grøden.
Uden for bærsæsonen kan frosne bær anvendes. Bemæk at fødevarestyrelsen i perioder anbefaler, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
476 kJ / 114 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1 g |
| Protein: | 0,7 g |
| Fedt: | 7,2 g |
| Kulhydrat: | 11,6 g |