Rødtungeroulade med laks og fine urter
45 min
•
En meget elegant forret som dine gæster vil elske. Især velegnet som en rigtig dameforret.
Ingredienser
Souffléfars
|
100 g
Laksefilet uden skind (ca. g)
|
|
|---|---|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
|
½ dl
Madlavningsfløde
|
|
|
1 spsk
Æggehvide (ca. spsk)
|
|
|
2 spsk
Finthakket frisk dild
|
|
|
1 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
3
Hele rødtungefileter (ca. 250 g)
|
|---|
Safransauce med fine urter
|
2 dl
Hvidvin
|
|
|---|---|
|
¼ tsk
Safran (ca. tsk)
|
|
|
4½ dl
Madlavningsfløde
|
|
|
1
Porre i tynde strimler (ca. 100 g)
|
|
|
1
Gulerod i tynde strimler (ca. 100 g)
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
Pynt
|
Plukkede friske krydderurter, fx dild, kørvel og brøndkarse
|
|
|---|---|
|
Olivenolie
|
|
|
Friskpresset citronsaft
|
Tilbehør
|
180 g
Ristet brød
|
|---|
Sådan gør du
Souffléfars
Safransauce med fine urter
Tip
Bagetid
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
491 kJ / 117 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,1 g |
| Protein: | 7,8 g |
| Fedt: | 5 g |
| Kulhydrat: | 10,2 g |