Rødvinsbraiserede kalvehaler og mos med rødder
                                
                                    3 timer
                                
                        
                    
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Kalvehaler er ikke hverdagskost og lyder måske lidt gammeldags - men prøv dem du bliver overrasket.
Ingredienser
Rødvinsbraiserede kalvehaler
| 
                                            
                                                    1½ kg
                                                Kalvehaler i mindre stykker
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    ½ spsk
                                                Groft salt
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    25 g
                                                Smør
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    3
                                                Løg i både
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    2
                                                Små knuste fed hvidløg
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 dåse
                                                Hakkede tomater
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    3
                                                Rosmarinkviste
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    
                                                Friskkværnet peber
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ½ liter
                                                Rødvin, fx merlot
                                            
                                     | 
Mos med rødder
| 
                                            
                                                    1 liter
                                                Vand
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    500 g
                                                Kartofler i mindre stykker
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    500 g
                                                Pastinakker i mindre stykker
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 dl
                                                Mælk
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ½ dl
                                                Hakket persille
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ½ spsk
                                                Groft salt
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    
                                                Friskkværnet peber
                                            
                                     | 
Sådan gør du
Rødvinsbrasierede kalvehaler
Mos med rødder
Ved serveringen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for pastinak kan du bruge persillerødder, gulerødder eller knoldselleri.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
369 kJ / 88 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,9 g | 
| Protein: | 7,7 g | 
| Fedt: | 4,5 g | 
| Kulhydrat: | 4,2 g | 
 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    