Rødvinsbraiserede kalvehaler og mos med rødder
3 timer
•
&format=webp)
Kalvehaler er ikke hverdagskost og lyder måske lidt gammeldags - men prøv dem du bliver overrasket.
Ingredienser
Rødvinsbraiserede kalvehaler
1½ kg
Kalvehaler i mindre stykker
|
|
---|---|
½ spsk
Groft salt
|
|
25 g
Smør
|
|
3
Løg i både
|
|
2
Små knuste fed hvidløg
|
|
1 dåse
Hakkede tomater
|
|
3
Rosmarinkviste
|
|
Friskkværnet peber
|
|
½ liter
Rødvin, fx merlot
|
Mos med rødder
1 liter
Vand
|
|
---|---|
500 g
Kartofler i mindre stykker
|
|
500 g
Pastinakker i mindre stykker
|
|
1 dl
Mælk
|
|
½ dl
Hakket persille
|
|
½ spsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Rødvinsbrasierede kalvehaler
Mos med rødder
Ved serveringen
I stedet for pastinak kan du bruge persillerødder, gulerødder eller knoldselleri.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
15929 kJ / 3807 kcal
Næringsindhold pr. 100g
349 kJ / 83 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 35,2 % | 7,2 g |
Kulhydrat: | 19,4 % | 4 g |
Fedt: | 45,4 % | 4,3 g |
