Rødvinsbraiserede kalvehaler og mos med rødder
3 timer
•
Kalvehaler er ikke hverdagskost og lyder måske lidt gammeldags - men prøv dem du bliver overrasket.
Ingredienser
Rødvinsbraiserede kalvehaler
|
1½ kg
Kalvehaler i mindre stykker
|
|
|---|---|
|
½ spsk
Groft salt
|
|
|
25 g
Smør
|
|
|
3
Løg i både
|
|
|
2
Små knuste fed hvidløg
|
|
|
1 dåse
Hakkede tomater
|
|
|
3
Rosmarinkviste
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
½ liter
Rødvin, fx merlot
|
Mos med rødder
|
1 liter
Vand
|
|
|---|---|
|
500 g
Kartofler i mindre stykker
|
|
|
500 g
Pastinakker i mindre stykker
|
|
|
1 dl
Mælk
|
|
|
½ dl
Hakket persille
|
|
|
½ spsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Rødvinsbrasierede kalvehaler
Mos med rødder
Ved serveringen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for pastinak kan du bruge persillerødder, gulerødder eller knoldselleri.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
369 kJ / 88 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,9 g |
| Protein: | 7,7 g |
| Fedt: | 4,5 g |
| Kulhydrat: | 4,2 g |