Rosastegt skinkeculotte

1 time 30 min
Arbejdstid: 40 min
Rosastegt skinkeculotte

Opskriften på rosastegt skinkeculotte har det hele. Lækkert kød, velsmagende brun sauce, dejlige ovnkartofler og smagsfyldt kryddersmør! Prøv den!

Ingredienser

Kryddersmør

25 g Blødt smør
1 tsk Tørret timian
1 Knust fed hvidløg
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 spsk Hakket frisk krydderurter fx kruspersille eller rosmarin

Skinkeculotte

1 Skinkeculotte
2 dl Vand

Sauce

2 dl Piskefløde eller madlavningsfløde
2 spsk Saucejævner
Kulør
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Kryddersmør

  • Rør smørret sammen med persille og øvrige ingredienser.

Skinkeculotte

  • Rør smørret sammen med persille og øvrige ingredienser.
  • Rids culottens fedtlag og smør det med kryddersmør.
  • Læg culotten i et ovnfast fad og hæld vand ved.
  • Steg culotten midt i ovnen i ca. 50 min - ved 160°.
  • Tag stegen ud af ovnen og mål med et stegetermometer kødets temperatur.
  • Kødets centrumstemperatur skal vise 60°, før stegen er færdig og tages ud.
  • Hæld skyen op i en gryde og lad stegen hvile tildækket, til kartoflerne er færdige.

Sauce

  • Varm skyen op og tilsæt piskefløden.
  • Jævn saucen med saucejævner og kog den igennem ved svag varme.
  • Tilsæt kulør og smag til med salt og peber.

Ved serveringen

  • Skær culotten i meget tynde skiver.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9202 kJ / 2199 kcal

Næringsindhold pr. 100g

757 kJ / 181 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 27,6 % 12,3 g
Kulhydrat: 3,9 % 1,7 g
Fedt: 68,5 % 14 g
https://www.arla.dk/opskrifter/rosastegt-skinkeculotte/