

Rosastegt skinkeculotte
60+ min
Opskriften på rosastegt skinkeculotte har det hele. Lækkert kød, velsmagende brun sauce, dejlige ovnkartofler og smagsfyldt kryddersmør! Prøv den!
Ingredienser
Antal portioner
Kryddersmør
- 25 g blødt smør
- 1 tsk tørret timian
- 1 knust fed hvidløg
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 4 spsk hakket frisk kruspersille
- 1 skinkeculotte
- 2 dl vand
Ovnkartofler
- 750 g kartofler i tynde skiver
- 2 spsk hakket rødløg
- 50 g smør smeltet
- 1 tsk groft salt
Sauce
-
2 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
- 2 spsk lys saucejævner
- kulør
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
Tilbehør:
- 300 g salat eller 600 g grøntsager
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Kryddersmør
Rør smørret sammen med persille og øvrige ingredienser.
Rids culottens fedtlag og smør det med kryddersmør. Læg culotten i et ovnfast fad og hæld vand ved. Steg culotten midt i ovnen i ca. 50 min. Tag stegen ud af ovnen og mål med et stegetermometer kødets temperatur. Kødets centrumstemperatur skal vise 60°, før stegen er færdig og tages ud. Hæld skyen op i en gryde og lad stegen hvile tildækket, til kartoflerne er færdige.
Ovnkartofler
Skru ovnen op på 225°. Læg kartoflerne lagvis med rødløg i 6 små ovnfaste portionsfade (ca. 12 cm i diameter) og hæld smør over. Drys med salt. Steg kartoflerne midt i ovnen i ca. ½ time.
Sauce
Varm skyen op og tilsæt piskefløden. Jævn saucen med saucejævner og kog den igennem ved svag varme. Tilsæt kulør og smag til med salt og peber.
Ved serveringen
Skær culotten i meget tynde skiver.
Stegetid for culotte
Ca. 55 min. ved 160°.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 14930 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 28,4 g
- Protein: 21 %
- Kulhydrat: 23 %
- Fedt: 56 %
Vin match
Grenache, syrah, cinsault Sydrhône, Frankrig
Til denne ret vil en fyldig rødvin fra Sydrhône være dejlig, fx en vacqeyras eller en cötes-du-rhône Kilde: Martin Nordkvist
Læs om vin til svinekød