Rosastegt skinkeculotte

Rosastegt skinkeculotte

60+ min
Opskriften på rosastegt skinkeculotte har det hele. Lækkert kød, velsmagende brun sauce, dejlige ovnkartofler og smagsfyldt kryddersmør! Prøv den!

Sådan gør du

Stegetid for culotte:

Ca. 55 min. ved 160°.

Kryddersmør
  • Rør smørret sammen med persille og øvrige ingredienser.
  • Rids culottens fedtlag og smør det med kryddersmør.
  • Læg culotten i et ovnfast fad og hæld vand ved.
  • Steg culotten midt i ovnen i ca. 50 min.
  • Tag stegen ud af ovnen og mål med et stegetermometer kødets temperatur.
  • Kødets centrumstemperatur skal vise 60°, før stegen er færdig og tages ud.
  • Hæld skyen op i en gryde og lad stegen hvile tildækket, til kartoflerne er færdige.
Sauce
  • Varm skyen op og tilsæt piskefløden.
  • Jævn saucen med saucejævner og kog den igennem ved svag varme.
  • Tilsæt kulør og smag til med salt og peber.
Ved serveringen
  • Skær culotten i meget tynde skiver.
Energiindhold for hele retten:

9350 kJ / 2235 kcal

Næringsindhold pr. 100g

770 kJ / 184 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 27,2 % 12,3 g
Kulhydrat: 3,8 % 1,7 g
Fedt: 69 % 14,4 g
Mere inspiration

Dejlig opskrift på godt stegt og udskåret okseculotte.

Culottesteg
60+ min
Culottesteg
(44)

Ingredienser

Kryddersmør
25 g Blødt smør
1 tsk Tørret timian
1 Knust fed hvidløg
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 spsk Hakket frisk krydderurter fx kruspersille eller rosmarin
1 Skinkeculotte
2 dl Vand
Sauce
2 dl Piskefløde
2 spsk Lys saucejævner
Kulør
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber