Rosmarinsorbet med karamelmandler
5 timer 30 min
•
Arbejdstid: 55 min
•
En frisk og let sorbet med serveret med flødeskum og karamelliserede mandler. Prøv den skønne smagskombination af rosmarin og appelsin.
Ingredienser
Rosmarinsorbet
|
2½ dl
Vand
|
|
|---|---|
|
225 g
Sukker (ca. 2¾ dl)
|
|
|
5
Rosmarinkviste
|
|
|
2 spsk
Finthakket frisk rosmarin
|
|
|
2½ dl
Yoghurt 10%
|
Rosmarinkviste
|
4 spsk
Sukker
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Vand
|
|
|
3
Rosmarinkviste, plukket i mindre stykker
|
Karamelmandler
|
100 g
Sukker (ca. 1¼ dl)
|
|
|---|---|
|
100 g
Ristede, smuttede mandler
|
Orangeflødeskum
|
½ dl
Friskpresset appelsinsaft - fra appelsinfileterne
|
|
|---|---|
|
1½ tsk
Sukker
|
|
|
¼ liter
Piskefløde
|
|
450 g
Fileter af appelsiner - 6 appelsiner
|
|---|
Sådan gør du
Rosmarinsorbet
Rosmarinkviste
Karamelmandler
Orangeflødeskum
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan stille sorbeten i køleskabet i ca. 45 min. og derefter kugle den op - læg straks iskuglerne i fryseren. De kan serveres direkte fra fryseren, og det gør det lidt nemmere ved serveringen.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
816 kJ / 195 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,4 g |
| Protein: | 2,3 g |
| Fedt: | 9,5 g |
| Kulhydrat: | 25 g |
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter
Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.