Rosmarinsorbet med karamelmandler

5 timer 30 min
Arbejdstid: 55 min
Rosmarinsorbet med karamelmandler

En frisk og let sorbet med serveret med flødeskum og karamelliserede mandler. Prøv den skønne smagskombination af rosmarin og appelsin.

Ingredienser

Rosmarinsorbet

2½ dl Vand
225 g Sukker (ca. 2¾ dl)
5 Rosmarinkviste
2 spsk Finthakket frisk rosmarin
2½ dl Yoghurt 10%

Rosmarinkviste

4 spsk Sukker
1 spsk Vand
3 Rosmarinkviste, plukket i mindre stykker

Karamelmandler

100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
100 g Ristede, smuttede mandler

Orangeflødeskum

½ dl Friskpresset appelsinsaft - fra appelsinfileterne
1½ tsk Sukker
¼ liter Piskefløde
450 g Fileter af appelsiner - 6 appelsiner

Sådan gør du

Rosmarinsorbet

  • Bring vand, sukker og rosmarinkviste i kog.
  • Tag gryden af varmen, tilsæt den hakkede rosmarin og lad sukkerlagen køle lidt af.
  • Fjern kvistene, vend yoghurt i og kom blandingen i en metalform.
  • Frys sorbeten i mindst 5 timer - rør 2-3 gange under indfrysningen.
  • Stil rosmarinsorbeten i køleskabet ca. 45 min. før den skal serveres, hvis den har været frosset i længere tid.
  • Sorbeten skal fryses ca. 1 døgn, hvis den skal kugles op.

Rosmarinkviste

  • Bring sukker, vand og romarinkviste i kog i en pande ved kraftig varme.
  • Lad sukkeret tørre ind, mens du konstant rører i kvistene.
  • Efter 2-4 min. er sukkeret tørt og kvistene "frostede".

Karamelmandler

  • Kom sukkeret i en pande i et jævnt lag.
  • Smelt sukkeret ved kraftig varme og uden omrøring til det begynder at gyldne i kanten.
  • Rør til sukkeret er helt smeltet - det går stærkt.
  • Vend mandlerne i den gyldne karamel, hæld dem ud på et stykke bagepapir og køl af.

Orangeflødeskum

  • Kom appelsinsaft og sukker i fløden og pisk det til et let skum.
  • Hak de karamelliserede mandler.
  • Fordel appelsinfileterne på 6 tallerkener og anret iskugler, karamelmandler og "frostede" rosmarinkviste på tallerkenerne.
  • Server med orangeflødeskum.

Du kan stille sorbeten i køleskabet i ca. 45 min. og derefter kugle den op - læg straks iskuglerne i fryseren. De kan serveres direkte fra fryseren, og det gør det lidt nemmere ved serveringen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14594 kJ / 3488 kcal

Næringsindhold pr. 100g

815 kJ / 195 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 4,9 % 2,3 g
Kulhydrat: 52,1 % 25 g
Fedt: 43 % 9,5 g
Relateret video Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/rosmarinsorbet-med-karamelmandler/