Røstisnitter med ost

Røstisnitter med ost

60+ min
Røsti smager bare rigtig godt. Disse kan laves i god tid og blot gratineres lige inden servering.

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og riv dem groft. Varm olien på 2 teflonpander. Bland kartoflerne med salt og peber. Fordel halvdelen af kartoffelblandingen i de to pander og tryk dem godt sammen. Fordel spinaten på kartoflerne og læg resten af kartoffelblandingen på. Tryk godt sammen med en paletkniv. Steg røstierne ved jævn varme ca. 15 min. - til de er gyldne og samlede i bunden. Vend ved hjælp af et stort grydelåg og steg færdig ca. 15 min. på den anden side. Tilsæt evt. lidt mere olie. Lad røstierne køle af.
  • Skær hver røsti ud i 6 snitter og læg dem på en plade med bagepapir. Fordel den revne ost herpå og gratinér røstisnitterne midt i ovnen - til osten gyldner. Server straks.
Tip
  • Røstien kan - inden gratinering - opbevares tildækket i køleskabet.
Gratinering
  • Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9715 kJ / 2322 kcal

Næringsindhold pr. 100g

529 kJ / 126 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 12,7 % 4 g
Kulhydrat: 43,9 % 13,7 g
Fedt: 43,4 % 6,2 g

Ingredienser

Bagekartofler (ca. 1¼ kg)
6
Olivenolie
4 spsk
Groft salt
1¼ tsk
Friskkværnet peber
Rensede spæde spinatblade
100 g
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
175 g