Roulade med hvid chokoladecreme og solbær
7 timer 15 min
•
Arbejdstid: 1 time 5 min
&format=webp)
Roulade er en skøn retrokage. Rouladen består af en lækker kakaobund, verdens nemmeste hvide chokoladecreme og solbærsylt. Varier rouladen med fx rabarbersyltetøj i stedet for solbær i forårssæsonen. Prøv denne elegante roulade næste gang du skal imponere ved kagebordet!

Ingredienser
1 stk
Hvid chokoladecreme
1 Vaniljestang | |
---|---|
4 dl Piskefløde | |
250 g Hvid chokolade |
Kakaobund
5 Æg | |
---|---|
125 g Sukker | |
50 g Hvedemel | |
4 spsk Kakaopulver | |
1 tsk Bagepulver | |
1 nip fint salt |
1 spsk Sukker |
---|
400 g Solbærmarmelade eller rabarbermarmelade af god kvalitet | |
---|---|
50 g Sukker | |
2 tsk Solbærstøv eller hindbærstøv |
Pynt
Spiselige blomster, fx hornvioler, syren eller skovsyre |
---|
Sådan gør du
Hvid chokoladecreme
Kakaobund
Sådan samler du rouladen
Bedømmelse
Rouladen kan med fordel laves dagen før - den er lettere at skære hvis den har sat sig i køleskabet.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
22043 kJ / 5268 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1390 kJ / 332 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 5,1 % | 4,2 g |
Kulhydrat: | 48,8 % | 39,9 g |
Fedt: | 46,1 % | 17,3 g |