Rugmelsflutes

2 timer 30 min
Arbejdstid: 40 min
Fryseegnet
Rugmelsflutes

Leder du efter en opskrift på sprøde, grove flutes? Så prøv disse lækre rugmelsflutes med knækkede rugkerner og tykmælk.

Ingredienser

120 g Knækkede rugkerner (ca. 2 dl)
2 dl Vand
50 g Smør
4 dl Mælk
2 dl Tykmælk
50 g Gær
2 tsk Groft salt
2 tsk Sukker
250 g Rugmel (ca. 5 dl)
650 g Hvedemel

Pensling

Sammenpisket æg

Sådan gør du

  • Kog rugkernerne i vand ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
  • Tag gryden af varmen og lad kernerne stå i ca. 10 min.
  • Smelt smørret i de varme kerner.
  • Tilsæt mælk og tykmælk og hæld blandingen i en skål.
  • Rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage).
  • Slå dejen godt sammen med en grydeske.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 4 stykker og tril dem til flutes, ca. 30 cm lange.
  • Læg flutene på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. ½ time.
  • Pensl flutene med æg og bag dem midt i ovnen i ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

17004 kJ / 4064 kcal

Næringsindhold pr. 100g

877 kJ / 210 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,6 g
Protein: 11,3 % 5,9 g
Kulhydrat: 73,7 % 38 g
Fedt: 15 % 3,6 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/rugmelsflutes/