Caribisk bøfsalat

Caribisk bøfsalat

30 min
Caribisk bøfsalat - en flot og farverig salat med skønne ingredienser. I Danmark er salat ofte tilbehør til stegen. I denne caribisk-inspirerede opskrift er bøffen blot en af mange ingredienser i salaten. Så det er altså ikke en fejl, at 4 personer deler 250 g oksekød. Det er ikke en hvilken som helst bøf, men en oksemørbradbøf, efter princippet lidt men godt. Med brød til udgør caribisk bøfsalat let og elegant en velsmagende, sprød og farverig middag.
https://www.arla.dk/opskrifter/caribisk-bofsalat/

Sådan gør du

Grillet bøf og peberfrugt
  • Tænd evt. havegrillen. Bruges grill - grilles bøffen uden brug af olie, ellers steges den i olie på en varm pande 2-4 min. på hver side, alt efter hvor stegt du ønsker den. Krydr med salt og peber.
  • Grill peberfrugterne under ovnens grill eller på havegrillen - til skindet er sort på alle sider.
  • Lad dem trække i en frysepose, til de er kølet lidt af.
  • Pil skindet af peberfrugterne og skær dem i lange brede strimler.
Mangodressing
  • Vend fraiche og mango hutney sammen og tilsæt eddike, citronsaft, sukker, allehånde, salt og peber.
  • Smag til.
Caribisk bøfsalat - anretning
  • Del de største salatblade i mindre stykker og arranger salaterne på et stort fad.
  • Fordel grillet peberfrugt, mango og avocado over.
  • Skær bøffen i brede skiver og anret den øverst.
  • Stænk med halvdelen af dressingen og server resten til. Drys med purløg og evt. snittet koriander.

Hvis dressingen er for tyk, kan du tilsætte den lidt vand. I stedet for mangochutney i dressingen kan du bruge fx abrikos- eller ingefærmarmelade.

Energiindhold for hele retten:

8412 kJ / 2011 kcal

Næringsindhold pr. 100g

445 kJ / 106 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 19,7 % 5,2 g
Kulhydrat: 50,5 % 13,2 g
Fedt: 29,8 % 3,6 g
Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

Grillet bøf og peberfrugt
1 Oksemørbradbøf eller bøf af filet, tyksteg eller culotte (ca. 250 g)
1 tsk Rapsolie
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 Røde peberfrugter (ca. 300 g)
Mangodressing
2 dl Fraiche
1 dl Mild mangochutney
2 spsk Hvidvinseddike
1 spsk Friskpresset citronsaft
¾ tsk Rørsukker
¼ tsk Stødt allehånde - kan udelades
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Caribisk bøfsalat
300 g Blandede salatblade, fx romainesalat iceberg, radicchio og rucola
1 Stor mangofrugt - skåret i lange tynde skiver (ca. 250 g)
1 Avocado - skåret i lange tynde skiver (ca. 125 g)
1 dl Klippet purløg
1 bundt Frisk koriander
Tilbehør
240 g Groft brød