Saftige rugbrødsboller med chokolade
Fryseegnet
•
På én gang rustikke som brød og samtidig lidt kageagtige. Chokorug til den søde tand. Rugbrødsboller med chokolade er en dejlig bolle til et lille mellemmåltid.
Ingredienser
|
60 g
Knækkede rugkerner (ca. 1 dl)
|
|
|---|---|
|
25 g
Smør
|
|
|
50 g
Hakket mørk chokolade
|
|
|
3½ dl
Kogende vand
|
|
|
25 g
Gær
|
|
|
1½ dl
Kvark, A38 eller yoghurt
|
|
|
1
Groftrevet, uskrællet æble (ca. 125 g)
|
|
|
40 g
Finvalsede havregryn (ca. 1 dl)
|
|
|
3 spsk
Rørsukkersirup - eller anden mørk sirup
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
75 g
Hakket mørk chokolade
|
|
|
200 g
Rugmel (ca. 4 dl)
|
|
|
250 g
Hvedemel (ca. 4½ dl)
|
Sådan gør du
Dej
Gør rugbrødsbollerne klar til bagning
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan komme ekstra fyld i bollerne. Fx tørret frugt i små bidder (abrikoser, tranebær, rosiner, svesker m.m.) - ca. 200 g til hele portionen. Du kan også vælge nødder, mandler, græskarkerner, solsikkekerner el.lign. - ca. 150 g til hele portionen (brug lidt til pynt).
Spis rugbrødbollerne, når de er optøede eller lun dem først på brødrister eller i ovn.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
882 kJ / 211 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 4,5 g |
| Protein: | 5,4 g |
| Fedt: | 4,9 g |
| Kulhydrat: | 35,8 g |