18-20 min. ved 200° - varmluft.
Du kan komme ekstra fyld i bollerne. Fx tørret frugt i små bidder (abrikoser, tranebær, rosiner, svesker m.m.) - ca. 200 g til hele portionen. Du kan også vælge nødder, mandler, græskarkerner, solsikkekerner el.lign. - ca. 150 g til hele portionen (brug lidt til pynt).
Spis rugbrødbollerne, når de er optøede eller lun dem først på brødrister eller i ovn.
12456 kJ / 2977 kcal
880 kJ / 210 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 5,2 g |
Protein: | 10,6 % | 5,5 g |
Kulhydrat: | 68,6 % | 35,5 g |
Fedt: | 20,8 % | 5 g |
Rugbrød og rugbrødsboller - hver ting til sin tid ....
Knækkede rugkerner (ca. 1 dl)
|
60 g |
---|---|
Smør
|
25 g |
Hakket mørk chokolade
|
50 g |
Kogende vand
|
3½ dl |
Gær
|
25 g |
Kvark
|
1½ dl |
Groftrevet, uskrællet æble (ca. 125 g)
|
1 |
Finvalsede havregryn (ca. 1 dl)
|
40 g |
Rørsukkersirup - eller anden mørk sirup
|
3 spsk |
Groft salt
|
1 tsk |
Hakket mørk chokolade
|
75 g |
Rugmel (ca. 4 dl)
|
200 g |
Hvedemel (ca. 4½ dl)
|
250 g |