Salat med kikærter, kål, frugt og linser
2 timer 35 min
•
Arbejdstid: 35 min
•
Den fyldige salat er en fin middagsret med brød til, men du kan også servere den som tilbehør til det meste kød.
Ingredienser
Dagen før
|
125 g
Tørrede kikærter
|
|
|---|---|
|
75 g
Tørrede sorte kikærter
|
|
50 g
Tørrede belugalinser
|
|---|
|
½ dl
Olivenolie
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
1
Stort knust fed hvidløg
|
|
|
½ tsk
Havsalt
|
|
|
Friskkværnet peber (efter temperament)
|
|
|
Røget paprika
|
|
1
Fintstrimlet savojkål
|
|
|---|---|
|
2
Pillede appelsiner i tern
|
|
|
2
Avocadoer i grove tern
|
|
|
50 g
Fintsnittet rødløg
|
|
|
1 dl
Tørrede tranebær
|
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
2 spsk
Olivenolie
|
|
200 g
Hytteost
|
|
|---|---|
|
Lidt havsalt
|
|
|
Friskkværnet peber (efter temperament)
|
|
240 g
Groft italiensk brød
|
|---|
Sådan gør du
Dagen før
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan servere salaten som tilbehør, så er der til 6-8 personer.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
609 kJ / 145 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 3,5 g |
| Protein: | 5,6 g |
| Fedt: | 6,8 g |
| Kulhydrat: | 15,4 g |
Relateret video
Sådan skærer du en avocado
Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.