Salat med ramsløgsgremolata
30 min
•
Ramsløg - "skovens hvidløg" - har sin korte sæson fra marts til lidt ind i maj. Resten af året kan ramsløg i denne opskrift erstattes med hakket purløg eller persille, evt. med lidt finthakket hvidløg.
Ingredienser
|
1¼ kg
Kartofler i tykke både (ca. kg)
|
|
|---|---|
|
2 liter
Vand
|
|
|
½ spsk
Koldpresset rapsolie
|
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
Ramsløgsgremolata
|
200 g
Salatost i tern - afdryppet (ca. g)
|
|
|---|---|
|
1½ dl
Finthakkede friske blade af ramsløg
|
|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
2 dåser
Røgede muslinger (ca. 200 g)
|
|
|---|---|
|
1
Agurk i stave
|
|
|
100 g
Radiser i kvarte
|
|
|
2
Finthakkede rødløg
|
|
|
½ spsk
Koldpresset rapsolie
|
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
Pynt
|
Friske blade af ramsløg
|
|---|
Sådan gør du
Ramsløgsgremolata
Tip
Stegetid
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
185 kJ / 44 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,8 g |
| Protein: | 2,2 g |
| Fedt: | 1,5 g |
| Kulhydrat: | 5,4 g |