Salat med rejer og avocado

15 min
Salat med rejer og avocado

Farverig forret som tilmed er nem og hurtig at lave. Salaten kan også bruges som frokostsalat.

Ingredienser

1½ dl Brøndkarse
100 g Rejer i lage eller optøede, frosne
50 g Skæreost, i små tern
1 Moden avocado
2 tsk Friskpresset limesaft

Pynt

Tørrede knuste rosa peberkorn

Tilbehør

50 g Tyndt skivede og ristede flutes

Sådan gør du

  • Fordel brøndkarsen på portionstallerkener. Anret herpå afdryppede rejer og ostetern. Flæk avocadoen på langs og fjern sten og skind. Skær den halverede avocado i "vifter" og anret dem på tallerkenerne. Dryp frisk limesaft over salaten og pynt med knuste røde krydderbær.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2439 kJ / 583 kcal

Næringsindhold pr. 100g

691 kJ / 165 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 26,6 % 10,8 g
Kulhydrat: 21,1 % 8,6 g
Fedt: 52,3 % 9,8 g
Relateret video Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/salat-med-rejer-og-avocado/