Saltet mørbrad med rødbedesalat
2 timer 45 min
•
Arbejdstid: 55 min
•
Saltning er ikke længere en særlig udbredt tilberedningsmetode, men prøv det - det er lækkert!
Ingredienser
Saltning
|
2
Svinemørbrader (ca. 450 g)
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Groft salt
|
|
|
2 tsk
Sukker
|
Sennepsdressing
|
300 g
Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
|
|
|---|---|
|
3 spsk
Dijonnaise
|
|
|
½ tsk
Sukker
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Rødbedesalat
|
5
Små hele rødbeder (ca. 650 g)
|
|
|---|---|
|
½ liter
Vand
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
1
Finthakket rødløg (ca. 50 g)
|
|
|
50 g
Kapersbær - i hele og halve
|
|
1 liter
Vand
|
|---|
Pynt
|
Kapersbær
|
|---|
Tilbehør
|
1 kg
Kartofler - skrællede og stegt i ovnen
|
|---|
Sådan gør du
Saltning
Sennepsdressing
Rødbedesalat
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for kvark kan man bruge Arla Karolines Køkken® cremefraiche 18%.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
214 kJ / 51 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1 g |
| Protein: | 3,8 g |
| Fedt: | 1,1 g |
| Kulhydrat: | 6,4 g |
Relateret video
Sådan afpudser du en svinemørbrad
Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.