Shakshuka

Shakshuka

45 min
Shakshuka stammer angiveligt fra Nordafrika og er senere blevet en elsket israelsk nationalspise. Og det med rette, shakshuka er nemlig lækker ret, hvor man får lov af smage på mange af mellemøstens dejlige krydderier. Shakshuka er en skøn vegetarret, som er hurtig at lave - men den smager som om du har brugt hele dagen i køkkenet... Og det gør jo ikke noget, vel?
https://www.arla.dk/opskrifter/shakshuka/

Sådan gør du

Shakshuka
  • Lad olien blive varm i en stor pande. Svits løgene, chili, squashterninger og krydderier og steg det i ca. 3 min.
  • Kom de flående tomater ved og kog saucen i ca. 5 min.
  • Smag til med salt og peber.
  • Hæld saucen i et smurt ovnfast fad, og slå fire æg ud herpå. Bag retten midt i ovnen 10-15 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Drys retten med salatost og persille og server straks sammen med fladbrød.

Du kan få en autentisk mellemøstlig smag, hvis du støder alle krydderierne selv. Har du lyst til en mere fyldig shakshuka, kan du tilføje fx kikærter, linser eller bønner i retten.

Shakshuka er en oplagt "tøm-køleskabs-ret". Brug de grøntsager du har, de krydderier du har - og tilføj evt. en krydret pølse, hvis du har lyst til kød i retten.

Energiindhold for hele retten:

7364 kJ / 1760 kcal

Næringsindhold pr. 100g

399 kJ / 95 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 18,4 % 4,3 g
Kulhydrat: 48,2 % 11,3 g
Fedt: 33,4 % 3,6 g
Relateret video
Shakshuka

Shakshuka stammer angiveligt fra Nordafrika og er senere blevet en elsket israelsk nationalspise. Og det med rette, shakshuka er nemlig lækker ret, hvor man får lov af smage på mange af mellemøstens dejlige krydderier. Shakshuka er en skøn vegetarret, som er hurtig at lave - men den smager som om du har brugt hele dagen i køkkenet.

Ingredienser

Shakshuka
1 spsk Olivenolie
2 Grofthakkede rødløg eller zittauerløg
3 Finthakkede fed hvidløg
2 tsk Finthakket rød chilipeber
1 Grøn squash i grove tern (ca. 225 g)
1 tsk Stødt spidskommen
1 tsk Mild paprika
1 tsk Stødt koriander
2 dåser Flåede tomater
1½ tsk Groft salt
Groftkværnet peber
4 Æg
Topping
100 g Salatost
½ dl Hakket bredbladet persille (ca. 10 g)
Tilbehør
4 Fladbrød