Skidne æg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(63 vurderinger)

30 min

Skidne æg er en skøn klassisk ret, som smager af påske! Skidne æg kan fx indgå som én af flere retter til påskefrokosten.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 8 æg
  • 50 g smør
  • 50 g hvedemel
  • ½ liter mælk
  • 3 spsk dijonsennep
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friskklippet karse

Tilbehør

  • 240 g groft rugbrød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

  1. Kom æggene i en gryde med koldt vand - vandet skal stå et par cm op i gryden. Bring vandet i kog og kog æggene "smilende" ved svag varme og under låg i 6-8 min.
  2. Smelt imens smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Rør melet i og bag blandingen godt sammen.
  3. Tilsæt halvdelen af mælken under kraftig piskning. Pisk resten af mælken i lidt efter lidt.
  4. Kom sennep, salt og peber i og lad saucen koge ved svag varme og under omrøring, i ca. 5 min. Smag til.

Ved serveringen

  1. Fordel sennepssaucen på tallerkener sammen med halve "smilende" æg og karse. Server med rugbrød.

Sådan koger du æg

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,4 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 45 %

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

En ikke helt tør hvidvin på riesling-druen vil være bedst til denne ret, fx fra Alsace (de viser ofte på bagetiketten hvor tør vinen er). Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hvid fisk

Andre gode forslag