Skidne æg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(62 vurderinger)

30 min

En skøn ret, som smager af påske! Den kan fx indgå som én af flere retter til påskefrokosten.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 8 æg

Sennepssauce

  • 50 g smør
  • 50 g hvedemel
  • ½ liter mælk
  • 3 spsk dijonsennep
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friskklippet karse

Tilbehør

  • 240 g groft rugbrød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom æggene i en gryde med koldt vand - vandet skal stå et par cm op i gryden. Bring vandet i kog og kog æggene "smilende" ved svag varme og under låg i 6-8 min.

Sennepssauce

Smelt imens smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Rør melet i og bag blandingen godt sammen.Tilsæt halvdelen af mælken under kraftig piskning. Pisk resten af mælken i lidt efter lidt. Kom sennep, salt og peber i og lad saucen koge ved svag varme og under omrøring, i ca. 5 min. Smag til.

Ved serveringen

Fordel sennepssaucen på tallerkener sammen med halve "smilende" æg og karse.

Sådan koger du æg

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,4 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 45 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

En ikke helt tør hvidvin på riesling-druen vil være bedst til denne ret, fx fra Alsace (de viser ofte på bagetiketten hvor tør vinen er). Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hvid fisk

Andre gode forslag