Skidne æg

Skidne æg

30 min
Skidne æg er en skøn klassisk ret, som smager af påske! Skidne æg kan fx indgå som én af flere retter til påskefrokosten.

Sådan gør du

  • Kom æggene i en gryde med koldt vand - vandet skal stå et par cm op i gryden. Bring vandet i kog og kog æggene "smilende" ved svag varme og under låg i 6-8 min.
  • Smelt imens smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Rør melet i og bag blandingen godt sammen.
  • Tilsæt halvdelen af mælken under kraftig piskning. Pisk resten af mælken i lidt efter lidt.
  • Kom sennep, salt og peber i og lad saucen koge ved svag varme og under omrøring, i ca. 5 min. Smag til.
Ved serveringen
  • Fordel sennepssaucen på tallerkener sammen med halve "smilende" æg og karse. Server med rugbrød.
Energiindhold for hele retten:

7472 kJ / 1786 kcal

Næringsindhold pr. 100g

571 kJ / 136 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 19,9 % 6,7 g
Kulhydrat: 35,9 % 12 g
Fedt: 44,2 % 6,8 g
Mere inspiration

Fantastisk lækker ret på morgenbordet - når ægget skal have sin velfortjente hædersplads.

Relateret video
Sådan koger du æg

Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.

Ingredienser

8 Æg
50 g Smør
50 g Hvedemel
½ liter Mælk
3 spsk Dijonsennep
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Pynt
Friskklippet karse
Tilbehør
240 g Groft rugbrød