Skidne æg

30 min
Skidne æg

Skidne æg er en skøn klassisk ret, som smager af påske! Skidne æg kan fx indgå som én af flere retter til påskefrokosten.

Ingredienser

8 Æg
50 g Smør
50 g Hvedemel
½ liter Mælk
3 spsk Dijonsennep
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Pynt

Friskklippet karse

Tilbehør

240 g Groft rugbrød

Sådan gør du

  • Kom æggene i en gryde med koldt vand - vandet skal stå et par cm op i gryden. Bring vandet i kog og kog æggene "smilende" ved svag varme og under låg i 6-8 min.
  • Smelt imens smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Rør melet i og bag blandingen godt sammen.
  • Tilsæt halvdelen af mælken under kraftig piskning. Pisk resten af mælken i lidt efter lidt.
  • Kom sennep, salt og peber i og lad saucen koge ved svag varme og under omrøring, i ca. 5 min. Smag til.

Ved serveringen

  • Fordel sennepssaucen på tallerkener sammen med halve "smilende" æg og karse. Server med rugbrød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7472 kJ / 1786 kcal

Næringsindhold pr. 100g

571 kJ / 136 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 19,9 % 6,7 g
Kulhydrat: 35,9 % 12 g
Fedt: 44,2 % 6,8 g
Relateret video Sådan koger du æg

Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.

https://www.arla.dk/opskrifter/skidne-ag/