Skyr creme brulé

4 timer 5 min
Arbejdstid: 30 min
Skyr creme brulé

En nyfortolkning af den verdenskendte dessertklassiker.

Ingredienser

8 Æggeblommer
100 g Akaciehonning
1 Vaniljestang - kornene heraf
4 dl Skyr naturel
1½ dl Piskefløde
1½ spsk Rørsukker

Pynt

Friske hindbær eller blåbær

Sådan gør du

  • Rør æggeblommer, honning og vaniljekorn sammen.
  • Tilsæt skyr og fløde, og rør til blandingen er jævn.
  • Fordel blandingen i 6 ovnfaste skåle (a ca. 2 dl).
  • Stil skålene på en bageplade og bag dem midt i ovnen ca. ½ time ved 125° - traditionel ovn. Cremen skælver når du tager den ud af ovnen, men sætter sig efterfølgende.
  • Stil creme bruléerne i køleskabet i mindst 3 timer - uden at dække dem til.
  • Drys de iskolde creme bruléer med sukker og brænd dem med en gasbrænder til sukkeret er smeltet og har taget farve. Server straks.

Cremen må ikke begynde at boble/koge når du bager den. Gør den det så skynd dig at skrue ned for varmen - for muligvis bager din ovn højere end den indstillede temperatur. Den skal have en "glat" overflade. I stedet for at bruge en gasbrænder kan du stille skålene med creme brulé i et iskoldt vandbad - gerne med isterninger. Drys med sukker og grill dem øverst i ovnen til sukkeret lige er smeltet og gyldent - hold godt øje, for pludselig går det stærkt. Tag dem ud og server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6555 kJ / 1567 kcal

Næringsindhold pr. 100g

827 kJ / 198 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 18,4 % 9 g
Kulhydrat: 30,8 % 15 g
Fedt: 50,8 % 11,3 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/skyr-creme-brule/