Skyr creme brulé

En nyfortolkning af den verdenskendte dessertklassiker.
Ingredienser
8
Æggeblommer
|
|
---|---|
100 g
Akaciehonning
|
|
1
Vaniljestang - kornene heraf
|
|
4 dl
Skyr naturel
|
|
1½ dl
Piskefløde
|
1½ spsk
Rørsukker
|
---|
Pynt
Friske hindbær eller blåbær
|
---|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Cremen må ikke begynde at boble/koge når du bager den. Gør den det så skynd dig at skrue ned for varmen - for muligvis bager din ovn højere end den indstillede temperatur. Den skal have en "glat" overflade. I stedet for at bruge en gasbrænder kan du stille skålene med creme brulé i et iskoldt vandbad - gerne med isterninger. Drys med sukker og grill dem øverst i ovnen til sukkeret lige er smeltet og gyldent - hold godt øje, for pludselig går det stærkt. Tag dem ud og server straks.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
826 kJ / 197 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 0 g |
Protein: | 9 g |
Fedt: | 11,3 g |
Kulhydrat: | 15 g |
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
