Skyrkoldskål med jordbær, ristet rugbrød og mynte

20 min
Skyrkoldskål med jordbær, ristet rugbrød og mynte

Opskriften til alle jer der elsker skyr, koldskål og friske jordbær.

  • Arla
  • Opskrifter
  • Skyrkoldskål med jordbær, ristet rugbrød og mynte

Ingredienser

Rugbrødscroutoner

150 g Mørkt rugbrød i små tern
15 g Smør
2 spsk Akaciehonning
2½ dl Skyr med vanilje
½ liter Kærnemælk
1 spsk Friskpresset citronsaft
250 g Jordbær i kvarte
150 g Cantaloupemelon i små tern eller kugler
3 spsk Fintstrimlede mynteblade

Sådan gør du

Rugbrødscroutoner

  • Kom rugbrødet i en kold pande og rist ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og rist i ca. 3 min. Tilsæt smør og honning og rist i yderligere ca. 2 min. til rugbrødscroutonerne er gyldne og sprøde. Lad rugbrødscroutonerne køle af på et stykke bagepapir på en bagerist.
  • Pisk skyr, kærnemælk og citronsaft sammen i en stor skål. Anret koldskålen i 4 skåle med jordbær, melon, mynte og rugbrød og server straks.

Få en pink udgave ved at udskifte melonen med jordbær og lav en puré. Blend 150 g jordbær med 1 spsk akaciehonning fra toppingen. Vend jordbærpureen i koldskålen og server den med friske jordbær, mynte og rugbrødscroutoner.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4238 kJ / 1013 kcal

Næringsindhold pr. 100g

307 kJ / 73 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 21 % 3,8 g
Kulhydrat: 63,3 % 11,4 g
Fedt: 15,7 % 1,3 g
Relateret video Skyrkoldskål med jordbær, ristet rugbrøg og mynte

Opskriften til alle jer der elsker skyr, koldskål og friske jordbær.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/skyrkoldskal-med-jordbar-ristet-rugbrod-og-mynte/