Små bagte kartofler

Små bagte kartofler er det perfekte tilbehør til både bøf, roastbeef og chateaubriand. Kødet er på panden og de lækre bagte kartofler i ovnen. Ovnbagte kartofler kan varieres både i udskæring og krydring - her har vi valgt små halve kartofler og oregano, men prøv, hvad du bedst kan lide. Opskriften på disse kartofler i ovn er både hurtig og nemat have med at gøre og så kan kartoflerne gøres klar i god tid. Sprøde ovnbagte kartofler er et hit for både værter og gæster.
Ingredienser
Kartofler i ovn
1½ kg
Små faste kartofler
|
|
---|---|
1 liter
Vand
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
50 g
Smør
|
|
2 spsk
Hakkede oreganoblade eller 2 tsk tørret oregano
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Kartofler i ovn
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan spice kartoflerne op med cayennepeber eller chili - eller udskifte oregano med timian eller anden krydderurt.
Du kan forkoge og krydre kartoflerne i god tid, og sætte dem i ovnen lige før I skal spise.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
239 kJ / 57 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,2 g |
Protein: | 1 g |
Fedt: | 1,6 g |
Kulhydrat: | 9,6 g |
