Brioche burgerboller
                                
                                    12 timer
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbejdstid:  30 min
                                
                        
                            Fryseegnet
                        
                
                
                    •
                    
            
        
    Denne nemme opskrift giver dig super luftige, bløde og lækre brioche burgerboller. Du kan bruge briocheboller kan både bruges til burgere, du kan spise dem med smør og pålæg - eller blot som tilbehør til en grøn salat.
Ingredienser
Brioche burgerboller
| 
                                     
                                            
                                                    1 dl
                                                Kold mælk
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    25 g
                                                Gær
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    5
                                                Æg (ca. 2½ dl)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2 tsk
                                                Sukker
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1½ tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    550 g
                                                Hvedemel
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    200 g
                                                Blødt smør i mindre stykker
                                            
                                     
                                 | 
                                
| 
                                     
                                            
                                                    1
                                                Sammenpisket æg - til pensling
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
Sådan gør du
Brioche burgerboller
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan godt lave brioche burgerbollerne uden maskine, men det er svært at opnå samme meget luftige resultat. Ælt i hånden, så meget du orker!
Brioche burgerbollerne kan fryses. Lun dem inden serveringen.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1350 kJ / 323 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,6 g | 
| Protein: | 7,7 g | 
| Fedt: | 17 g | 
| Kulhydrat: | 34,7 g |