Små ice surprise
1 time 5 min
Fryseegnet
•
Ice surprice er en overraskende dessert, der byder på både vaniljeis og kransekage under den brændte marengs. Overraskelsen er stor, når der serveres brændt is. Denne dessert har i det hele taget meget wauw effekt at byde på - lige fra den bliver serveret og så efterhånden som gæsterne arbejder sig igennem den velsmagende desserts mange lag. Og så er ice surprice ikke engang så svær at lave.
Ingredienser
Kransekagebunde - 8 stk.
|
150 g
Marcipan
|
|
|---|---|
|
3 spsk
Sukker
|
|
|
1
Æggehvide
|
|
1 liter
Vaniljeflødeis
|
|---|
Appelsinsalat
|
3
Appelsiner i små stykker
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Appelsinlikør, fx grand marnier
|
Marengs
|
2
Æggehvider
|
|
|---|---|
|
100 g
Sukker (ca. 1¼ dl)
|
Pynt
|
Citronmelisseblade
|
|
|---|---|
|
50 g
Ristede, grofthakkede mandler
|
Sådan gør du
Kransekagebunde
Appelsinsalat
Marengs
Ved serveringen
Bagetid - kransekagebunde
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hvis du ikke har en gasbrænder, kan du grille isen øverst i ovnen i ca. 30 sek. ved ca. 275° - grill. Hvis du ikke har silikoneforme kan du lægge isen direkte på de bagte marcipanbunde.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
803 kJ / 192 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,4 g |
| Protein: | 3,7 g |
| Fedt: | 7,4 g |
| Kulhydrat: | 27,1 g |