Små ostesouffléer

Små ostesouffléer

60+ min
Det er meget klassisk, det er meget fransk, men det er ikke nødvendigvis meget svært. Prøv kræfter med de klassiske små ostesouffléer, og imponer dine gæster. Hemmeligheden bag de små ostesouffléer er at få vendt alle ingredienserne sammen til en ensartet masse, men samtidig bibeholde luft i massen. Og så skal du servere dine små ostesouffléer med det samme - her må gæsterne rette ind efter maden, for ostesoufflé skal serveres når ostesoufflé er færdig, ikke når det passer gæsterne.

Sådan gør du

Ostesoufflé
  • Rør mel og lidt af mælken sammen i en lille tykbundet gryde.
  • Tilsæt resten af mælken og bring blandingen i kog under piskning. Lad jævningen køle godt af.
  • Del æggene i blommer og hvider.
  • Pisk blommer, salt, muskatnød, cayennepeber, majsstivelse og ost i jævningen.
  • Pisk hviderne til skum og vend det i æggeblandingen.
  • Smør 8 små portionsforme (a ca. 2½ dl) med smør, drys med rasp og fordel dejen heri.
  • Sæt de 8 små forme i en lille bradepande (ca. 22 x 33 cm) - så er de nemmere at tage ind og ud af ovnen og bradepanden holder på varmen.
  • Bag ostesoufféerne nederst i ovnen og server dem straks de er færdigbagte.
Grøn salat med hindbær og mandler
  • Læg imens den skyllede salat i en skål og fordel hindbær og mandler over.
  • Pisk ingredienserne til dressingen sammen og hæld over.
Bagetid
  • ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Her en anden dejlig kombination med ost og hindbærsalat.

Velbekomme!
Variation

Du kan udskifte noget af osten med tex-mex ost, hvis du har lyst til en stærk ostesoufflé.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7751 kJ / 1853 kcal

Næringsindhold pr. 100g

649 kJ / 155 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 20 % 7,7 g
Kulhydrat: 13,9 % 5,3 g
Fedt: 66,1 % 11,6 g

Ingredienser

Ostesoufflé
Hvedemel
2 spsk
Mælk
2½ dl
Æg
4
Groft salt
¼ tsk
Fintrevet muskatnød
¼ tsk
Cayennepeber
¼ tsk
Majsstivelse, fx maizena
2 tsk
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
175 g
Smeltet smør
20 g
Rasp
½ dl
Grøn salat med hindbær og mandler
Blandet grøn salat
300 g
Friske bær, hindbær
75 g
Grofthakkede mandler
25 g
Rapsolie
2 spsk
Hindbærvineddike
2 spsk
Vand
2 spsk
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber