Små ostesouffléer

Små ostesouffléer

1 time 5 min
Det er meget klassisk, det er meget fransk, men det er ikke nødvendigvis meget svært. Prøv kræfter med de klassiske små ostesouffléer, og imponer dine gæster. Hemmeligheden bag de små ostesouffléer er at få vendt alle ingredienserne sammen til en ensartet masse, men samtidig bibeholde luft i massen. Og så skal du servere dine små ostesouffléer med det samme - her må gæsterne rette ind efter maden, for ostesoufflé skal serveres når ostesoufflé er færdig, ikke når det passer gæsterne.
https://www.arla.dk/opskrifter/sma-ostesouffleer/

Sådan gør du

Bagetid:

ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Ostesoufflé
  • Rør mel og lidt af mælken sammen i en lille tykbundet gryde.
  • Tilsæt resten af mælken og bring blandingen i kog under piskning. Lad jævningen køle godt af.
  • Del æggene i blommer og hvider.
  • Pisk blommer, salt, muskatnød, cayennepeber, majsstivelse og ost i jævningen.
  • Pisk hviderne til skum og vend det i æggeblandingen.
  • Smør 8 små portionsforme (a ca. 2½ dl) med smør, drys med rasp og fordel dejen heri.
  • Sæt de 8 små forme i en lille bradepande (ca. 22 x 33 cm) - så er de nemmere at tage ind og ud af ovnen og bradepanden holder på varmen.
  • Bag ostesoufféerne nederst i ovnen og server dem straks de er færdigbagte.
Grøn salat med hindbær og mandler
  • Læg imens den skyllede salat i en skål og fordel hindbær og mandler over.
  • Pisk ingredienserne til dressingen sammen og hæld over.

Du kan udskifte noget af osten med tex-mex ost, hvis du har lyst til en stærk ostesoufflé.

Energiindhold for hele retten:

7751 kJ / 1853 kcal

Næringsindhold pr. 100g

649 kJ / 155 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 20 % 7,7 g
Kulhydrat: 13,9 % 5,3 g
Fedt: 66,1 % 11,6 g

Ingredienser

Ostesoufflé
2 spsk Hvedemel
2½ dl Mælk
4 Æg
¼ tsk Groft salt
¼ tsk Fintrevet muskatnød
¼ tsk Cayennepeber
2 tsk Majsstivelse, fx maizena
175 g Revet cheddar- og maasdammerost
20 g Smeltet smør
½ dl Rasp
Grøn salat med hindbær og mandler
300 g Blandet grøn salat
75 g Friske bær, hindbær
25 g Grofthakkede mandler
2 spsk Rapsolie
2 spsk Hindbærvineddike
2 spsk Vand
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber