Smørkage med safran
1 time 5 min
•
&format=webp)
En dejlig kage til kaffen.
Ingredienser
¼ liter
Mælk
|
|
---|---|
25 g
Gær
|
|
75 g
Blødt smør
|
|
¼ tsk
Safran (ca. tsk)
|
|
3 spsk
Sukker
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
425 g
Hvedemel (ca. 7¼ dl)
|
Fyld
25 g
Blødt smør
|
|
---|---|
100 g
Revet marcipan
|
Pensling
Sammenpisket æg
|
---|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan udelade safran. Du kan røre en glasur og pynte smørkagen. Det er fordel at lade safranen udbløde i ½ tsk. varm vand i ca. 10 min. inden det blandes med de øvrige ingredienser På den måde afgiver safranen mere af sin karakteristiske farve.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12178 kJ / 2911 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1300 kJ / 311 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 8,1 % | 6,2 g |
Fedt: | 34,5 % | 12,1 g |
Kulhydrat: | 57,4 % | 43,9 g |
