Smørkage med safran

1 time 5 min
Smørkage med safran

En dejlig kage til kaffen.

Ingredienser

¼ liter Mælk
25 g Gær
75 g Blødt smør
¼ tsk Safran (ca. tsk)
3 spsk Sukker
¼ tsk Groft salt
425 g Hvedemel (ca. 7¼ dl)

Fyld

25 g Blødt smør
100 g Revet marcipan

Pensling

Sammenpisket æg

Sådan gør du

  • Varm mælken til den er lillefingervarm (ca. 37°). Hæld den i en skål og smuldr gæren heri. Tilsæt smør, safran, sukker, salt og mel. Slå dejen godt sammen til den er smidig. Lad den hæve tildækket i ca. 15 min. Rul dejen ud til ca. 30 x 30 cm - 1-1½ cm tyk. Fordel smørret på dejpladen og drys med marcipan. Rul dejen sammen som en roulade og skær 3-4 cm tykke snegle/skiver ud. Fordel dem (ca. 8 snegle) i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Lad smørkagen hæve tildækket i ca. ½ time. Pensl med æg og bag den nederst i ovnen i 25-30 min. ved 200° - traditionel ovn.

Du kan udelade safran. Du kan røre en glasur og pynte smørkagen. Det er fordel at lade safranen udbløde i ½ tsk. varm vand i ca. 10 min. inden det blandes med de øvrige ingredienser På den måde afgiver safranen mere af sin karakteristiske farve.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12178 kJ / 2911 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1300 kJ / 311 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 8,1 % 6,2 g
Kulhydrat: 57,4 % 43,9 g
Fedt: 34,5 % 12,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/smorkage-med-safran/