Smørrebrød med paneret fisk

30 min
Smørrebrød med paneret fisk

Selvom man kan nyde smørrebrød hele året, så er dettte stykke ekstra lækkert i den danske sommer, hvor råvarerne er i sæson og det hele bare er mere sprødt, friskt og lækkert. Smørrebrød er et hit til både frokost og aftensmad. Hvorfor ikke invitere vennerne på smørrebrød næste gang?

Ingredienser

75 g Pankorasp
1 tsk Groft salt
Friskkværnet 5-peberblanding
4 Skrubbefileter (ca. 250 g)
1 Æg
25 g Smør
4 Store, tykke grønne asparges
4 skiver Rugbrød
25 g Smør
50 g Små salat fx mizunasalat
4 spsk Grov piccalilly

Pynt

Spiselige blomster

Sådan gør du

  • Bland rasp, salt og peber. Fold skrubbefileterne dobbelt og vend dem først i æg og så i den krydrede rasp.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Steg fiskefileterne ved kraftig varme i ca. 1 min.
  • Tilsæt resten af smørret og vend fiskefileterne. Steg dem ca. 1 min. ved kraftig varme og derefter ved svag varme i ca. 2 min. Tag fiskefileterne op.
  • Skræl aspargesene i tynde strimler på langs med en tyndskræller.
  • Smør rugbrødskiverne med smør og læg salaten herpå.
  • Fordel først den grove piccalilly, og så fiskefileterne på de 4 stykker brød, pynt med aspargesstrimler og blomster - og server.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6990 kJ / 1671 kcal

Næringsindhold pr. 100g

807 kJ / 193 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,4 g
Protein: 20,3 % 9,6 g
Kulhydrat: 45,8 % 21,8 g
Fedt: 33,9 % 7,4 g
https://www.arla.dk/opskrifter/smorrebrod-med-paneret-fisk/