Smørrebrød med paneret fisk

Smørrebrød med paneret fisk

30 min
Selvom man kan nyde smørrebrød hele året, så er dettte stykke ekstra lækkert i den danske sommer, hvor råvarerne er i sæson og det hele bare er mere sprødt, friskt og lækkert. Smørrebrød er et hit til både frokost og aftensmad. Hvorfor ikke invitere vennerne på smørrebrød næste gang?

Sådan gør du

  • Bland rasp, salt og peber. Fold skrubbefileterne dobbelt og vend dem først i æg og så i den krydrede rasp.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Steg fiskefileterne ved kraftig varme i ca. 1 min.
  • Tilsæt resten af smørret og vend fiskefileterne. Steg dem ca. 1 min. ved kraftig varme og derefter ved svag varme i ca. 2 min. Tag fiskefileterne op.
  • Skræl aspargesene i tynde strimler på langs med en tyndskræller.
  • Smør rugbrødskiverne med smør og læg salaten herpå.
  • Fordel først den grove piccalilly, og så fiskefileterne på de 4 stykker brød, pynt med aspargesstrimler og blomster - og server.
Energiindhold for hele retten:

6990 kJ / 1671 kcal

Næringsindhold pr. 100g

807 kJ / 193 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,4 g
Protein: 20,3 % 9,6 g
Kulhydrat: 45,8 % 21,8 g
Fedt: 33,9 % 7,4 g
Mere inspiration

Her er den klassiske udgave af stjerneskud - som jo også er et stykke smørrebrød med fisk.

Stjerneskud
45 min
Stjerneskud
(3)

Ingredienser

Pankorasp
75 g
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet 5-peberblanding
Skrubbefileter (ca. 250 g)
4
Æg
1
Smør
25 g
Store, tykke grønne asparges
4
Rugbrød
4 skiver
Smør
25 g
Små salat fx mizunasalat
50 g
Grov piccalilly
4 spsk
Pynt
Spiselige blomster