Soja-ingefærsauce

Soja-ingefærsauce

15 min
Soja-ingefærsauce er en super let og virkelig velsmagende sauce, der går godt til de fleste fisk og skaldyr. Trods den gode smag, består soja-ingefærsaucen af bare tre ingredienser. Og ikke nok med det, så laver din soja-ingefærsauce stort set sig selv. Soja-ingefærsauce gør det let at imponere de gæster, du serverer fisk for.

Sådan gør du

  • Kom smør i en høj gryde og smelt det ved jævn varme i 3-4 min. - eller til det bruser op.
  • Skru ned til svag varme og lad det langsomt blive gyldentbrunt, 12-14 min. eller til det dufter brunt uden at branke - skrab jævnligt og forsigtigt bunden af gryden med en træspatel, så tørstoffet ikke brænder fast.
  • Når det nærmer sig at smørret er ved at være færdigt, skal du være over det, så det ikke får for meget.
  • Tilsæt ingefær og soja - pas på, det bruser meget op.

Saucen passer specielt godt rå eller lynstegte tunbøffer eller grillede kammuslinger.

Energiindhold for hele retten:

4757 kJ / 1137 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1865 kJ / 446 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 2,4 % 2,6 g
Kulhydrat: 2,6 % 2,8 g
Fedt: 95 % 47,9 g
Mere inspiration

Her ser du saucen sammen med tunbøf og nudelsalat.

Tunbøf
45 min
Tunbøf
(6)
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Ingredienser

150 g Smør
2 spsk Finthakket frisk ingefær
¾ dl Sojasauce