Solæg - de 4 årstider
&format=webp)
Klassiske solæg fyldes sennep, tabasco og engelsk sauce - og det smager helt fantastisk. Her har vi gjort lidt mere ud af fyldet, og inspireret til at gøre solæg endnu flottere og varieret med udgangspunkt i de fire årstider. Saltlagen med rødkål og den "nye" topping gør æggene utroligt dekorative at se på. Solæg både syner og smager godt på frokostbordet, eller som velkomstsnack - gerne serveret med en kold øl. Fyldet kan justeres indivituelt, stærkt eller mindre stærk.

Ingredienser
Blåt vand - 2 dage før
1 liter Vand | |
---|---|
150 g Groft salt | |
500 g Fintsnittet rødkål |
8 Æg | |
---|---|
1 liter Vand |
Forår
50 g Flødeost | |
---|---|
1 spsk Stærk, grov sennep |
Sommer
¼ tsk Safran | |
---|---|
1 tsk Friskpresset limesaft | |
50 g Flødeost | |
1 tsk Rød kaviar |
Efterår
50 g Flødeost | |
---|---|
1 spsk Stærk tomatsalsa |
Vinter
25 g Salatost i tern | |
---|---|
50 g Flødeost | |
1 spsk Finthakket porrer (den hvide del) |
Pynt
Karse | |
---|---|
Rød kaviar | |
Mild paprika | |
Små stykker marinerede sild |
Sådan gør du
Blåt vand - 2 dage før
Forår
Sommer
Efterår
Vinter
Ved serveringen
Det er fordel at lade safranen udbløde i ½ tsk. varm vand i ca. 10 min. inden det blandes med de øvrige ingredienser På den måde afgiver safranen mere af sin karakteristiske farve. I stedet for blå æg kan du lave pink æg. Erstat rødkålen med 800 g skrubbede friske rødbeder. Tilsæt 1 dl friskpresset citronsaft til lagen, når rødbederne er siet fra.
At solæg kan holde flere uger i saltlagen på køl...
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5264 kJ / 1258 kcal
Næringsindhold pr. 100g
159 kJ / 38 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 22 % | 2,1 g |
Kulhydrat: | 11,3 % | 1,1 g |
Fedt: | 66,7 % | 2,9 g |