Spaghettigræskar

Spaghettigræskar

Når du først får taget på disse spaghettigræskar er det en helt enkelt opskrift at lave. Først skal spaghettigræskarret bages i ovnen, så den blive blød - og herefter kan du med en gaffel rive fine "spaghetti-tråde" af kødet. Spaghettitrådene overhældes med en lækker tomatsauce og gratineres med ost.
https://www.arla.dk/opskrifter/spaghettigraskar/

Sådan gør du

Gratinering:

Tag de bløde halve spaghettigræskar ud af ovnen og vend dem om. Riv i græskarkødet med en gaffel - så det trækker "spaghettitråde".

Kom tomatsaucen i græskarrene og fordel osten herover.

Gratinér spaghettigræskarrene i ovnen.

Bagetid - tomme græskar:

Ca. 30 min. ved 225° - varmluftovn (bagetid afhænger af størrelsen på græskarret)

Gratinering:

Ca. 10 min. ved 225° - varmluftsovn.

Bagt spaghettigræskar
  • Halvér spaghettigræskarret på langs og tag kerner og tråde ud.
  • Pensl græskarkødet med olie og drys med flagesalt.
  • Læg de halve græskar på en plade med bagepapir - med skallen opad og bag dem.
Tomatsauce
  • Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits løg og hvidløg i ca. 2 min.
  • Tilsæt hakkede tomater og salsa, bring saucen i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Smag til.
  • Server spaghettigræskarrene med koriander, chili og limebåde.

Du kan også toppe det bagte spaghettigræskar op med pesto og ristede græskarkerner.

Energiindhold for hele retten:

6817 kJ / 1629 kcal

Næringsindhold pr. 100g

260 kJ / 62 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 17,3 % 2,6 g
Kulhydrat: 39,7 % 6,1 g
Fedt: 43 % 3 g

Ingredienser

Bagt spaghettigræskar
1 Spaghettigræskar
2 spsk Olivenolie
1 tsk Flagesalt
Tomatsauce
20 g Smør
2 Løg, grofthakket
2 Fed hvidløg, finthakket
1 dåse Hakkede tomater
2 dl Hot tacosauce
175 g Revet mozzarellaost
1 bundt Frisk koriander
1 Grøn chilipeber i skiver
1 Limefrugt i både