Spiralsmåkager
1 time 5 min
Fryseegnet
•
Små dekorative spiralsmåkager (på engelsk pinwheel). Sprøde småkager med to forskellige deje, en lys dej og en kakaodej med appelsinskal, som komplimenterer hinanden perfekt. Småkagerne imponerer på udseende samtidig med, at de rent faktisk er nemme at lave. Bag vores smørbagte spiralsmåkager, næste gang du vil opgradere småkage- og/eller konfektfadet.
Ingredienser
Lys småkagedej
|
150 g
Hvedemel (ca. 5 dl)
|
|
|---|---|
|
100 g
Koldt smør
|
|
|
75 g
Flormelis
|
|
|
1 spsk
Sammenpisket æg
|
Mørk småkagedej
|
100 g
Hvedemel
|
|
|---|---|
|
100 g
Koldt smør
|
|
|
75 g
Flormelis
|
|
|
50 g
Kakaopulver
|
|
|
3 tsk
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
|
|
|
1 spsk
Sammenpisket æg
|
Sådan gør du
Lys småkagedej
Mørk småkagedej
Spiralsmåkager
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Opbevar dejrullen tildækket i køleskabet og bag småkager efterhånden, som de skal spises. Dejen kan opbevares ca. 2 uger i køleskabet.
Den ubagte dej kan fryses.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1919 kJ / 459 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 3,1 g |
| Protein: | 5,4 g |
| Fedt: | 26,5 g |
| Kulhydrat: | 49,8 g |