Sprøde kartoffelpizzaer

Sprøde kartoffelpizzaer

60+ min
En lækker og sprød kartoffelpizza - det bliver næsten ikke bedre. Kartoffelpizzaen er toppet med chorizo for at give pizzaen en skøn smag.

Sådan gør du

Pizzabunde
  • Smuldr gæren og opløs den i vandet. Tilsæt mel, olie, sukker og salt.
  • Ælt dejen blank og smidig i ca. 8 min.
  • Stil dejen tildækket med husholdningsfilm til hævning et lunt sted. Lad dejen hæve i ½ time.
  • Vend dejen ud på et bord og stram den op til 4 boller. Lad dejen hæve tildækket med husholdningsfilm i ½ time.
  • Sæt to bageplader til opvarmning i ovnen.
  • Tryk og form dejen til 4 pizzabunde (ca. 25 cm i diameter). Kom bundene på bagepapir.
Tomatsauce
  • Rør tomatpuréen sammen med løg, vand, oregano og salt.
  • Smør tomatsaucen på bundene.
Topping
  • Drys bundene med ost. Vend kartoflerne med olie og læg dem taglagt på pizzabundene.
  • Drys med salt og bag pizzaerne øverst og nederst i ovnen. Tag dem ud efter ca. 10 min.
  • Fordel halvdelen af pepperonien og bag pizzaerne færdige.
  • Pynt pizzaerne med friske oreganoblade og server straks.
Bagetid
  • 12-14 min. ved 275° - traditionel ovn.
Velbekomme!
Tips

Alle 4 pizzaer kan bages samtidig i en varmluftovn ved 225°. I stedet for selv at lave tomatsauce kan du bruge en færdig pizzasauce - ca. 2½ dl

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9114 kJ / 2178 kcal

Næringsindhold pr. 100g

643 kJ / 154 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 19 % 7,2 g
Kulhydrat: 48,9 % 18,5 g
Fedt: 32,1 % 5,6 g

Ingredienser

Pizzabunde
Gær
10 g
Vand - lillefingervarmt
1½ dl
Pizzamel eller hvedemel (ca. 3½ dl)
200 g
Olivenolie
1 spsk
Sukker
1 tsk
Groft salt
½ tsk
Tomatsauce
Koncentreret tomatpuré (ca. 70 g)
1 dåse
Finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
1
Vand
1½ spsk
Tørret oregano
1½ tsk
Groft salt
¼ tsk
Topping
200 g
Kartofler i meget tynde skiver
600 g
Olivenolie
2 tsk
Groft salt
1½ tsk
Pepperoni spegepølse i tynde strimler
50 g
Pynt
Frisk oregano