Sprøde kiks

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Sprøde nybagte kiks smager bare lidt bedre. De sprøde letkrydrede kiks er lidt grove i konsistensen. De sprøde kiks passer perfekt til tapasbordet.

Ingredienser

Opskriften gælder for 30 stk

  • ½ dl finthakkede mandler
  • ½ dl solsikkekerner
  • ½ dl hørfrø
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 1 tsk tørret timian
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk groft salt
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 50 g smør
  • ½ sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet til det ligner revet ost. Saml hurtigt dejen med æg og tilsæt evt. mere mel hvis dejen virker for klæg. Læg dejen mellem 2 stykker bagepapir. Rul med en kagerulle, dejen fladt ud til en firkant (ca. 25 x 30 cm). Fjern det øverste bagepapir og skær med en kniv små firkanter (ca. 5 x 5 cm). Træk bagepapiret over på en plade og bag kiksene midt i ovnen til de er gyldne. Tag kiksene ud og lad dem køle af på en rist uden bagepapir. Server de sprøde kiks kolde til et tapasbord.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,5 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 54 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: