Sprøde kiks

Sprøde kiks

30 min
Sprøde hjemmebagte kiks smager bare godt. De sprøde letkrydrede kiks er lidt grove i konsistensen og har et dejligt bid og knæk. Du bestemmer selv, om det skal være store eller små kiks - skal de passe til en skive ost eller til en haps. De sprøde kiks passer perfekt til ost, pølse, pesto - og er oplagt til tapasbordet. Prøv denne opskrift på kiks næste gang du har lyst til lidt knasende godt ind imellem.

Sådan gør du

Bagetid :

Ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Sprøde kiks
  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet til det ligner revet ost.
  • Saml hurtigt dejen med æg og tilsæt evt. mere mel, hvis dejen virker for klæg.
  • Læg dejen mellem 2 stykker bagepapir. Rul med en kagerulle, dejen fladt ud til en firkant (ca. 25 x 30 cm).
  • Fjern det øverste bagepapir og skær med en kniv små firkanter (ca. 5 x 5 cm).
  • Træk papiret over på en plade og bag kiksene midt i ovnen til de er gyldne.
  • Tag kiksene ud og lad dem køle af på en rist uden bagepapir. Server fx de sprøde kiks til et tapasbord.

Du kan udskifte mandler med nødder - og også eksperimentere med andre frø og krydderurter. Har du lyst til mere smag i kiksene, kan du tilsætte paprika, cayennepeber eller chili.

Energiindhold for hele retten:

5470 kJ / 1307 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1848 kJ / 442 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 8 g
Protein: 9,9 % 10,8 g
Kulhydrat: 29,1 % 31,6 g
Fedt: 61 % 30,5 g
Mere inspiration

De sprøde kiks supplerer dette tapas bræt på smukkeste vis.

Tapasbræt
30 min
Tapasbræt
(14)

Ingredienser

Sprøde kiks
½ dl Finthakkede mandler
½ dl Solsikkekerner
½ dl Hørfrø
1 tsk Tørret basilikum
1 tsk Tørret timian
½ tsk Bagepulver
½ tsk Groft salt
125 g Hvedemel (ca. 2 dl)
50 g Smør
½ Sammenpisket æg