Stegt flæsk - på grill
Stegt flæsk på grill giver virkelig sprødt flæsk - og du slipper for stegeosen indenfor. Traditionel stegt flæsk med persillesovs og nye kartofler smager bare så godt - og det bliver ikke mindre godt af at flæsket er stegt på grillen. Salt flæsket i god tid, have kartofler og persillesovs klar i køkkenet - og tænd op i grillen. Prøv også at grille gulerødderne, nu du er i gang. Servér stegt flæsk fra grillen når solen står højt og de nye kartofler er i sæson - så bliver det ikke ret meget bedre!
Ingredienser
Stegt flæsk
|
50-60 store grillbriketter med høj brændværdi (ca. 2½ kg)
|
|---|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|---|---|
|
500 g
Grisebryst af stegestykket - i skiver
|
Persillesovs
|
2½ spsk
Hvedemel
|
|
|---|---|
|
2½ dl
Mælk
|
|
|
2½ dl
Grøntsagsbouillon
|
|
|
50 g
Smør
|
|
|
1 dl
Hakket persille
|
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Tilbehør
|
1 kg
Pillekartofler
|
|
|---|---|
|
600 g
Grillede gulerødder
|
Sådan gør du
Stegt flæsk
Persillesovs
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan også lave stegt flæsk i en almindelig ovn. Fordel flæsket på risten i bradepanden og steg det øverst i ovnen, ca. ½ time ved 250° - vend et par gange under stegningen.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
250 kJ / 60 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,6 g |
| Protein: | 2,3 g |
| Fedt: | 3,5 g |
| Kulhydrat: | 4,8 g |
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.