Stegt flæsk - på grill
&format=webp) 
    Stegt flæsk på grill giver virkelig sprødt flæsk - og du slipper for stegeosen indenfor. Traditionel stegt flæsk med persillesovs og nye kartofler smager bare så godt - og det bliver ikke mindre godt af at flæsket er stegt på grillen. Salt flæsket i god tid, have kartofler og persillesovs klar i køkkenet - og tænd op i grillen. Prøv også at grille gulerødderne, nu du er i gang. Servér stegt flæsk fra grillen når solen står højt og de nye kartofler er i sæson - så bliver det ikke ret meget bedre!
Ingredienser
Stegt flæsk
| 
                                            
                                                    
                                                50-60 store grillbriketter med høj brændværdi (ca. 2½ kg)
                                            
                                     | 
|---|
| 
                                            
                                                    1 tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    500 g
                                                Grisebryst af stegestykket - i skiver
                                            
                                     | 
Persillesovs
| 
                                            
                                                    2½ spsk
                                                Hvedemel
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    2½ dl
                                                Mælk
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    2½ dl
                                                Grøntsagsbouillon
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    50 g
                                                Smør
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 dl
                                                Hakket persille
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ¼ tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     | 
Tilbehør
| 
                                            
                                                    1 kg
                                                Pillekartofler
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    600 g
                                                Grillede gulerødder
                                            
                                     | 
Sådan gør du
Stegt flæsk
Persillesovs
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan også lave stegt flæsk i en almindelig ovn. Fordel flæsket på risten i bradepanden og steg det øverst i ovnen, ca. ½ time ved 250° - vend et par gange under stegningen.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
250 kJ / 60 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,6 g | 
| Protein: | 2,3 g | 
| Fedt: | 3,5 g | 
| Kulhydrat: | 4,8 g | 
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.
 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    