Stenalderbrød med hytteost
1 time 15 min
•
Arbejdstid: 15 min
Fryseegnet
•

Stenalderbrød er et brød med ældgamle traditioner - her et stenalderbrød a la Karoline med hytteost og masser af nødder og kerner. Stenalderbrødet er hævet med bagepulver og er derfor lynhurtigt at bage. Stenalderbrødet smager skønt og har et godt bid. Om det kan erstatte rugbrød – er op til dig, men det er et virkeligt herligt brød.
Ingredienser
Stenalderbrød
200 g
Græskarkerner
|
|
---|---|
150 g
Groft hakkede mandler
|
|
100 g
Groft hakkede hasselnøddekerner
|
|
100 g
Solsikkekerner
|
|
50 g
Sesamfrø
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
½ dl
Rapsolie
|
|
3
Æg
|
|
200 g
Hytteost
|
Sådan gør du
Stenalderbrød
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan bruge, hvad du har af nødder, frø og kerner. Der skal være ca. 600 g i alt.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
17090 kJ / 4085 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1692 kJ / 404 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 7,1 g |
Protein: | 17,8 % | 17,7 g |
Fedt: | 77,9 % | 35,6 g |
Kulhydrat: | 4,3 % | 4,2 g |
