Stenalderbrød med hytteost

Stenalderbrød med hytteost

60+ min
Fryseegnet
Stenalderbrød er et brød med ældgamle traditioner - her et stenalderbrød a la Karoline med hytteost og masser af nødder og kerner. Stenalderbrødet er hævet med bagepulver og er derfor lynhurtigt at bage. Stenalderbrødet smager skønt og har et godt bid. Om det kan erstatte rugbrød – er op til dig, men det er et virkeligt herligt brød.
https://www.arla.dk/opskrifter/stenalderbrod-med-hytteost/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 1 time ved 160° - traditionel ovn.

Stenalderbrød
  • Bland de tørre ingedienser sammen med olie i en skål.
  • Rør æggene sammen og vend dem i nøddeblandingen sammen med hytteosten og olie.
  • Hæld brødblandingen i en rugbrødsform med bagepapir (ca. 1½ liter).
  • Bag brødet i midten af ovnen.

Du kan bruge, hvad du har af nødder, frø og kerner. Der skal være ca. 600 g i alt.

Energiindhold for hele retten:

17089 kJ / 4084 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1692 kJ / 404 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 7,1 g
Protein: 17,8 % 17,7 g
Kulhydrat: 4,3 % 4,2 g
Fedt: 77,9 % 35,6 g
Mere inspiration

Her er en opskrift på rugbrød, som også er hurtigt at bage.

Hurtigt rugbrød
60+ min
Hurtigt rugbrød
(47)

Ingredienser

Stenalderbrød
200 g Græskarkerner
150 g Groft hakkede mandler
100 g Groft hakkede hasselnøddekerner
100 g Solsikkekerner
50 g Sesamfrø
1 tsk Bagepulver
1 tsk Groft salt
½ dl Rapsolie
3 Æg
200 g Hytteost