Stenbiderrogn på kartoffelsnack
Stenbiderrogn er en fin og raffineret delikatesse, som skal nydes, mens den er der. Sæsonen er ikke lang (februar til april), så det er med at smovse, når chancen byder sig. Her serverer vi stenbiderrognen på kartoffelsnacks, som egentlig er små kartoffelpizzaer, der er lavet på færdige tortillapandekager. Både kartoflerne og de tynde bunde er milde i smagen, så de ikke dominerer over den sarte smag af stenbiderrognen. Stenbiderrogn på kartoffelsnack er toppet op med det klassiske tilbehør, rødløg og cremefraiche. En lille himmerrigsmundfuld, som passer fint som snack til et glas vin eller øl. Eller som en lille forret.
Ingredienser
Kartoffelsnack
|
2 spsk
Olivenolie
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Hakket frisk timian eller 1 tsk tørret timian
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
250 g
Skrubbede små kartofler
|
|
|
4
Små tortillaer
|
Stenbiderrogn
|
100 g
Renset stenbiderrogn
|
|
|---|---|
|
3 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Topping
|
1½ dl
Creme fraiche
|
|
|---|---|
|
1
Lille finthakket rødløg (ca. 50 g)
|
|
|
1 bakke
Karse eller 1 potte brøndkarse
|
|
|
Groftkværnet peber
|
Sådan gør du
Kartoffelsnack
Stenbiderrogn
Topping
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Sæsonen for stenbiderrogn er ikke så lang (februar til april). Hvis du ikke kan få stenbiderrogn, kan du bruge fx lakse- eller ørredrogn.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
643 kJ / 154 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,5 g |
| Protein: | 4,2 g |
| Fedt: | 8,5 g |
| Kulhydrat: | 15,1 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.