Stuvede kartofler

Stuvede kartofler

Flødestuvede kartofler som bedstemor lavede dem. Velegnet til en god steg eller til en buffet.

Ingredienser

1 kg Små kartofler
50 g Smør
2 spsk Vand
4 dl Madlavningsfløde
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Pynt

Hakket persille

Sådan gør du

  • Vask, kog, pil og afkøl kartoflerne og skær dem i skiver.
  • Giv smør og vand et opkog og tilsæt fløde, salt, peber og kartoffelskiver.
  • Varm de stuvede kartofler godt igennem og smag til.
  • Drys med persille og server.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6561 kJ / 1568 kcal

Næringsindhold pr. 100g

441 kJ / 105 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 8,1 % 2,1 g
Kulhydrat: 50,3 % 13,1 g
Fedt: 41,6 % 5 g
https://www.arla.dk/opskrifter/stuvede-kartofler/