Suppe med rejer og ingefær
30 min

Suppe med rejer og ingefær

Spicy nuddelsuppe med lækre grøntsager.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Suppe med rejer og ingefær

Spicy nuddelsuppe med lækre grøntsager.

Antal portioner
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 1 dåse light kokosmælk (ca. 165 ml)
  • 1 liter hønsebouillon
  • 1 piri piri (meget stærk, lille chili)
  • 1 spsk stødt ingefær
  • 2 tsk groft salt
  • 200 g ægnudler
  • 500 g frossen orientalsk wokblanding
  • 350 g optøede, frosne rejer
  • 100 g bønnespirer eller sukkerærtespirer i mindre stykker

Tilbehør

  • 4 pitabrød - flækkede og ristede
  • 1 limefrugt i både

Fremgangsmåde:

Bring fløde, kokosmælk, bouillon, chili, ingefær og salt i kog i en tykbundet gryde. Del nudlerne i mindre stykker og kom dem i suppen. Efter ca. 1 min. under omrøring er nudlerne løst op. Tilsæt wokblandingen og bring atter suppen i kog. Kom rejer og spirer i suppen og varm den igennem. Fjern evt. den lille chili og smag suppen til.

Ved serveringen

Kom suppen i en stor varm skål. Server straks sammen med ristede pitabrød og limebåde. Spis suppen med ske og gaffel.

Tips

Hvis man ønsker en rigtig hot suppe, kan man tilsætte 2 piri piri. Når nudlerne skal deles i mindre stykker, er det en god idé at komme dem i en pose - ellers risikerer man at have nudler over hele køkkenet.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,1 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 22 %
Print

Vin match

Viognier Mendoza, Argentina

Ingefær og nogle thairetter fungerer rigtig godt med druen viognier, som har en aromatisk, frugtfuld aroma. Her vil den også fungere rigtig godt Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til thaimad