Surdejsbrød
Surdejsbrød - det er slet ikke så svært. Her er opskriften på et surdejsbrød for begyndere. Dette surdejsbrød er lækkert, sprødt og saftigt - og så er det nemt! Har du mod på at starte surdejsbagningen op, så begynd med dette nemme surdejsbrød. Du kan enten lave surdejen selv eller købe en aktiv og bageklar surdej.
Ingredienser
|
3½ dl
Vand
|
|
|---|---|
|
150 g
Surdej
|
|
|
1 spsk
Honning
|
|
|
300 g
Hvedemel
|
|
|
200 g
Tipo 00 hvedemel
|
|
|
1 spsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hvis du er i tvivl om hvorvidt din surdej er aktiv nok, så tilsæt 5 g gær. Så er du sikker på at brødet hæver flot op, og du får stadig den karakteristiske surdejssmag i brødet. Du kan også lade surdejsbrødet hæve op i en hævekurv. Husk at drysse hævekurven godt med mel, inden du lægger brødet til efterhævning heri.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
822 kJ / 197 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,4 g |
| Protein: | 5,9 g |
| Fedt: | 1 g |
| Kulhydrat: | 40,3 g |