Svenske chokoladekager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(111 vurderinger)

60+ min

Mangler du en lækker opskrift på en lækker småkage? Så prøv disse svenske chokolade kager, og glæd dig til at sætte tænderne i en sprød forkælelse.

Ingredienser

ca. 100 stk.

Antal portioner

  • 300 g hvedemel (ca. 5 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g sukker (ca. 2½ dl)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk kakao
  • 200 g koldt smør
  • 1 æg

Pensling

  • 1 æggehvide

Pynt

  • perlesukker og evt.
  • snittede mandel

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland alle tørre dele i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml dejen let med ægget - den er lidt blød. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Del dejen i 6 lige store portioner. Rul hver portion til en stang - ca. 30 cm lang. Læg stængerne på en plade med bagepapir og tryk dem let, til de bliver ca. 4 cm brede. Pensl med æggehvide. Drys stængerne med sukker og mandler, og bag dem øverst i ovnen. Stængerne skal være bløde når de er færdigbagte. Tag dem ud og skær dem straks i ca. 100 skrå chokoladebrød. Lad dem køle af på en bagerist. De svenske chokoladebrød er sprøde på overfladen og bløde i midten.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,8 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 44 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: