Svenske chokoladekager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(113 vurderinger)

60+ min

Mangler du en lækker opskrift på en lækker småkage? Så prøv disse svenske chokolade kager, og glæd dig til at sætte tænderne i en sprød forkælelse.

Ingredienser

ca. 100 stk.

Antal portioner

  • 300 g hvedemel (ca. 5 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g sukker (ca. 2½ dl)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk kakao
  • 200 g koldt smør
  • 1 æg

Pensling

  • 1 æggehvide

Pynt

  • perlesukker og evt.
  • snittede mandel

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland alle tørre dele i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml dejen let med ægget - den er lidt blød. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Del dejen i 6 lige store portioner. Rul hver portion til en stang - ca. 30 cm lang. Læg stængerne på en plade med bagepapir og tryk dem let, til de bliver ca. 4 cm brede. Pensl med æggehvide. Drys stængerne med sukker og mandler, og bag dem øverst i ovnen. Stængerne skal være bløde når de er færdigbagte. Tag dem ud og skær dem straks i ca. 100 skrå chokoladebrød. Lad dem køle af på en bagerist. De svenske chokoladebrød er sprøde på overfladen og bløde i midten.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,8 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 44 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: