Svenske chokoladekager

Svenske chokoladekager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(170 vurderinger)

60+ min

Mangler du en lækker opskrift på en lækker småkage? Så prøv disse svenske chokolade kager, og glæd dig til at sætte tænderne i en sprød forkælelse.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

ca. 100 stk.

Antal portioner

  • 300 g hvedemel (ca. 5 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g sukker (ca. 2½ dl)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk kakaopulver
  • 200 g koldt smør
  • 1 æg

Pensling

  • 1 æggehvide

Pynt

  • perlesukker og evt.
  • finthakkede, smuttede mandel

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland alle tørre dele i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml dejen let med ægget. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Del dejen i 6 lige store portioner. Tril hver portion til en pølse - ca. 30 cm lang. Læg dem på 2 plader med bagepapir og tryk let, til de bliver ca. 4 cm brede. Pensl med æggehvide, drys stængerne med sukker og mandler, og bag en plade ad gangen øverst i ovnen. Stængerne skal være bløde når de er færdigbagte. Tag dem ud og skær dem straks i ca. 100 skrå chokoladekager (1½-2 cm bredde) - det er nemmest mens de stadig ligger på bagepladen. Lad dem køle af på en bagerist. De svenske chokoladekager er sprøde på overfladen og bløde i midten.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 16100 kJ / 3848 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,8 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 44 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag