Svinemørbrad i ovn

1 time 5 min
Svinemørbrad i ovn

Svinemørbrad er et dejligt saftigt og mørt stykke kød, der kan tilberedes på mange forskellige måder. Her får du opskriften på svinemørbrad i ovn, der er dejlig nem at tilberede - perfekt når du skal have gæster. I denne opskrift har vi gjort lidt ekstra ud af retten, der tilberedes med fyld af bacon, nødder og timian. Serveret med flødekartofler og grøn salat, er svinemørbrad i ovn en delikat ret til dig og dine gæster.

Ingredienser

Flødekartofler

1 kg Melede kartofler
½ tsk Revet muskatnød
Friskkværnet peber
2 tsk Groft salt
3 dl Piskefløde

Svinemørbrad

25 g Smør
1 Afpudset svinemørbrad (ca. 475 g)
½ tsk Groft salt
125 g Bacon i skiver
2 Grofthakkede løg (ca. 150 g)
50 g Hakkede hasselnøddekerner
1 Lille finthakket fed hvidløg
2 spsk Frisk timian
½ tsk Groft salt

Tilbehør

200 g Romainesalat revet i grove stykker og drysset med salt og peber

Sådan gør du

Flødekartofler

  • Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg kartoflerne lagvis med muskatnød, salt og peber i et smurt, ovnfast fad (ca. 20 x 28 cm). Hæld piskefløden ved og bag kartoflerne nederst i ovnen i ca. 1 time ved 175° - varmluft.

Svinemørbrad

  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun svinemørbraden på alle sider ved jævn til kraftig varme i ca. 4 min. i alt.
  • Tag mørbraden op og skær en rids, ca. 2 cm dyb, ned midt i mørbraden - bred den ud til siderne og drys med salt. Læg mørbraden i et ovnfast fad.
  • Skær baconen i små strimler og steg dem ved kraftig varme og under omrøring i panden i ca. 2 min. Tilsæt løg, hasselnødder, hvidløg, timian og salt og steg i yderligere ca. 2 min.
  • Kom baconblandingen i ridsen i mørbraden og sæt stegen øverst i ovnen i ca. 15 min. ved 175° - varmluft.

Ved servering

  • Server den ovnstegte mørbrad hel (skær den i skiver ved bordet) sammen med flødekartofler og grøn salat.

Svinemørbraden er let rosa og saftig efter 15 min. i ovnen. Vil du have den helt gennemstegt, kan du give den 5 min. ekstra. Du kan også ovnstege en hel svinemørbrad (som du ikke ridser og fylder). Brun den afpudsede mørbrad i gyldent smør i ca. 4 min. Læg mørbraden i et ovnfast fad og drys med friskkværnet peber og ½ tsk groft salt. Steg svinemørbraden øverst i ovnen ved 175° - varmluft, ca. 20 min. til den er rosa eller ca. 25 min. til den er gennemstegt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13661 kJ / 3265 kcal

Næringsindhold pr. 100g

581 kJ / 139 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 18,9 % 6,5 g
Kulhydrat: 24,7 % 8,4 g
Fedt: 56,4 % 8,9 g
Relateret video Sådan afpudser du en svinemørbrad

Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/svinemorbrad-i-ovn/