Syltede svampe

30 min
Arbejdstid: 15 min
Syltede svampe

Syltede svampe er meget nemme at lave - og så smager de rigtig godt. Her er en hurtig og enkel opskrift - brug gerne en blanding af forskellige faste svampe. Hjemmelavede syltede svampe smager skønt som tilbehør til den varme aftensmad, som topping på smørrebrød og på en ostemad - og som et ekstra pift på tapasbrættet, i salater, i wraps, i pastaretter og på pizzaer.

Ingredienser

750 g Blandede svampe, fx bøgehatte, champignon, enoki, kejserhatte, shiitake
1 Dildkrone eller friske dildkviste
1- 3 Hele røde chilipebre (én pr. glas)
4½ dl Ufarvet lagereddike
4½ dl Vand
3 dl Sukker
1½ tsk Groft salt
15 Sorte peberkorn
1- 3 Laurbærblade (én pr. glas)

Sådan gør du

Syltede svampe

  • Rens svampene godt og læg dem tæt sammen med dild og chili i det eller de glas, du vælger.
  • Kog eddike, vand, sukker, salt og krydderier op og hæld den varme lage over svampene.
  • Opbevar de syltede svampe køligt - de kan holde sig et par måneder.

De syltede svampe er klar til at spise et par timer efter du har lavet dem - og kan holde sig et par måneder på køl.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5350 kJ / 1279 kcal

Næringsindhold pr. 100g

263 kJ / 63 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 7,1 % 1,1 g
Kulhydrat: 91,6 % 14,2 g
Fedt: 1,3 % 0,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/syltede-svampe/