Tantanmen Ramen

Har du brug for at skyde genvej til den klassiske ramensuppe, som har en del tidskrævende tilberedninger, så skal du lave Tantanmen ramen. Her får du opskriften på en cremet og spicy suppe, som er fyldt med smag og god at varme sig på. Fordel peanutbutter paste i skålene og rør den ud i boullionen med spisepinde. Har du ikke peanutbutter, så fungerer også tahin som giver den samme dybde til suppen. Denne tantanmen ramen er med hakket svinekød, men du kan bruge den slags hakket kød du foretrækker, og du kan også lave en vegetarisk udgave med fx stegte svampe i stedet for kød. Mulighederne for topping er mange og hvis du ikke har fx pak choi, kan du dampe lidt kål eller skære fine stave af gulerødder. Køb en god boullion, tørrede ramen nudler og kog dine æg smilende, så har du til en nem Tantanmen ramen i din hverdag.

Ingredienser
20 g Smør | |
---|---|
4 Fed hvidløg, finthakket | |
25 g Frisk ingefær, finthakket | |
200 g Hakket grisekød | |
2 spsk Sambal oelek, eller anden chilipaste | |
1 tsk Honning | |
½ tsk Groft salt |
1 liter Hønsebouillon | |
---|---|
½ liter Mælk |
2 spsk Peanutbutter | |
---|---|
1 spsk Chilipasta eller sambal oelek | |
3 spsk Sojasauce | |
1 spsk Risvinseddike | |
1 tsk Honning |
Toppings
200 g Tørrede ramen nudler | |
---|---|
1 Pak-choi, skåret i kvarte | |
2 Æg, kogt "smilende" | |
2 dl Bønnespirer | |
3 Forårsløg i meget tynde skiver |
Sådan gør du
Kød
Topping og anretning
Du kan bruge tahin i stedet for peanutbutter - det giver samme nøddesmag.
Ønsker du en vegetarisk version kan du erstatte svinekødet med ristede svampe, stegt tofu eller stegte majskorn.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7918 kJ / 1892 kcal
Næringsindhold pr. 100g
316 kJ / 75 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,5 g |
Protein: | 24,3 % | 4,5 g |
Kulhydrat: | 45,7 % | 8,5 g |
Fedt: | 30 % | 2,6 g |
Se hvordan du laver en nem og cremet version af den klassike ramensuppe i denne video.