Tærte med tun
1 time 30 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
&format=webp)
Tuntærte er nem og dejlig aftensmad, skøn på frokostbordet og dejlig at tage med på picnic. Denne opskrift har dejlig sprød bund - og sammen med en grøn salat et godt bud på ugens fiskedag, hvor en dåse tun rækker langt.
Ingredienser
Dej
100 g
Koldt smør
|
|
---|---|
125 g
Hvedemel (ca. 2 dl)
|
|
50 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Fyld
1 dåse
Tun i vand
|
|
---|---|
½
Porre i tynde ringe
|
|
3 dl
Vand
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
50 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
2
Æg
|
|
1½ dl
Creme fraiche
|
|
2 tsk
Hvedemel
|
|
1 tsk
Tørret basilikum
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
Blandet grøn salat
|
---|
Sådan gør du
Dej
Fyld
Denne tærte er mild i smagen, men er du til mere spicy mad, så kan du udskifte osten med en tex mex ost - både i dej og i fyld. Eller nøjes med smage fyldet til med frisk eller tørret chili.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9070 kJ / 2168 kcal
Næringsindhold pr. 100g
777 kJ / 186 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 18,7 % | 8,6 g |
Kulhydrat: | 19,9 % | 9,1 g |
Fedt: | 61,4 % | 12,9 g |
