Tærtedej - til søde tærter

45 min
Fryseegnet
Tærtedej - til søde tærter

Dejlig nem hjemmelavet tærtedej - til søde tærter. Du kan trykke dejen ud i formen med fingrene eller rulle den ud med en kagerulle, alt efter hvad du foretrækker.

Ingredienser

Dej

175 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
2 spsk Flormelis
100 g Koldt smør
1 Æggeblomme

Sådan gør du

  • Bland mel og flormelis. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Saml dejen hurtigt med æggeblomme og rul eller tryk dejen ud i en tærteform (ca. 10 x 33 cm hvis det er aflang form eller ca. 22 cm i diameter hvis formen er rund) og godt op ad kanten. Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Forbag bunden midt i ovnen i 10-15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Skal det gå lidt hurtigere kan du springe tiden i køleskabet over - eller stille tærtebunden i fryseren i ca. 15 min. - eller helt Vær dog forberedt på, at kanten så måske glider lidt ned.

Tærtebunden kan fryses både bagt og ubagt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6103 kJ / 1459 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1969 kJ / 471 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 5 % 5,7 g
Kulhydrat: 41 % 47,5 g
Fedt: 54 % 28,7 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/tartedej---til-sode-tarter/