Tærtedej - til søde tærter

Tærtedej - til søde tærter

45 min
Fryseegnet
Dejlig nem hjemmelavet tærtedej - til søde tærter. Du kan trykke dejen ud i formen med fingrene eller rulle den ud med en kagerulle, alt efter hvad du foretrækker.

Sådan gør du

Forbagning:

10-15 min. ved 200° - traditionel ovn.

  • Bland mel og flormelis. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Saml dejen hurtigt med æggeblomme og rul eller tryk dejen ud i en tærteform (ca. 10 x 33 cm hvis det er aflang form eller ca. 22 cm i diameter hvis formen er rund) og godt op ad kanten. Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Forbag bunden midt i ovnen.
Tip

Skal det gå lidt hurtigere kan du springe tiden i køleskabet over - eller stille tærtebunden i fryseren i ca. 15 min. - eller helt Vær dog forberedt på, at kanten så måske glider lidt ned.

Frysetips

Tærtebunden kan fryses både bagt og ubagt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6104 kJ / 1459 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1969 kJ / 471 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 5 % 5,7 g
Kulhydrat: 41 % 47,5 g
Fedt: 54 % 28,7 g
Mere inspiration

Mangler du inspiration til tærtefyld, så se opskriften her

Jordbærtærte
60+ min
Jordbærtærte
(274)

Ingredienser

Dej
Hvedemel (ca. 2½ dl)
175 g
Flormelis
2 spsk
Koldt smør
100 g
Æggeblomme
1