Tærtedej - til søde tærter

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Dejlig nem hjemmelavet tærtedej - til søde tærter. Du kan trykke dejen ud i formen med fingrene eller rulle den ud med en kagerulle, alt efter hvad du foretrækker.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Dej

  • 175 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 2 spsk flormelis
  • 100 g koldt smør
  • 1 æggeblomme

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

  1. Bland mel og flormelis. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  2. Saml dejen hurtigt med æggeblomme og rul eller tryk dejen ud i en tærteform (ca. 10 x 33 cm hvis det er aflang form eller ca. 22 cm i diameter hvis formen er rund) og godt op ad kanten. Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  3. Forbag bunden midt i ovnen.

Forbagning

10-15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tip

Skal det gå lidt hurtigere kan du springe tiden i køleskabet over - eller stille tærtebunden i fryseren i ca. 15 min. - eller helt Vær dog forberedt på, at kanten så måske glider lidt ned.

Frysetips

Tærtebunden kan fryses både bagt og ubagt.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,5 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 54 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag