Tarteletter med asparges og kylling
&format=webp)
Prøv tarteletter med asparges og kylling - en ny udgave af den klassiske tarteletter med høns i asparges. Det er aspargesstuvningen, der giver den kendte smag, også her i tarteletter med kylling og asparges, hvor der er skruet op for aspargesene og mængden af kyllingekød er sat ned. Men det opdager du faktisk ikke. Giv dine tarteletter ekstra sprødhed med et stykke sprødt kyllingeskind og lad den grønne pynt følge sæsonen. Her et forslag til både sommer og vinter topping.
Ingredienser
Aspargessauce med kylling
3
Kyllingeunderlår (ca. 300 g)
|
|
---|---|
½ liter
Vand
|
|
3
Laurbærblade
|
|
40 g
Smør
|
|
1
Finthakket løg
|
|
50 g
Hvedemel (ca. ½ dl)
|
|
1 dåse
Afdryppede hvide aspargessnitter (gem vandet) (ca. 430 g)
|
|
¼ liter
Madlavningsfløde
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
½ tsk
Groft salt
|
---|
10
Tarteletter
|
---|
Vinterversion
50 g
Grønkål i meget tynde strimler
|
|
---|---|
2 tsk
Rapsolie
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Sommerversion
5
Tykke grønne asparges i meget tynde strimler
|
|
---|---|
2 dl
Ærteskud
|
Sådan gør du
Aspargessauce med kylling
Sprødt kyllingeskind
Ved servering
Vinterversion
Hvis du vil tilberede et tarteletfyld helt uden kød, kan du skifte kyllingekødet ud med stegte champignoner (brug ca. 200 g champignoner i kvarte). I stedet for den indkogte suppe fra kyllingelårene kan du bruge 1 dl vand sammen med 1 spsk koncentreret grøntsagsfond. Ellers følger du opskriften som beskrevet.
Er du mere til traditionelle tarteletter? Så prøv denne opskrift tarteletfyld.
