Koteletter i fad

45 min
Koteletter i fad

Koteletter i fad - helt klassisk opskrift hvor koteletterne får selskab af champignon, bacon, løg, tomat og fløde. Det er lækker og nem aftensmad, der passer sig selv i ovnen - og den smager ligeså godt, som du regner med. Fadkoteletter er de fleste familiers favoritopskrift - og uanset om du serverer ris, kartofler, mos eller pasta til - så er succesen hjemme. Du kan variere retten med tilsætning af fx gulerødder og cocktailpølser - og servere din yndlingssalat ved siden af.

Ingredienser

Koteletter i fad

10 g Smør
4 Grisekoteletter (ca. 400 g)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
450 g Champignoner i kvarte
1 Finthakket løg (ca. 75 g)
125 g Fintstrimlet bacon
2 Små knuste fed hvidløg
1 spsk Hvedemel
1 dåse Hakkede tomater (ca. 400 g)
1½ dl Madlavningsfløde
½ tsk Groft salt
¼ tsk Cayennepeber

Tilbehør

4 dl Løse ris, parboiled - koges
1 bundt Fintsnittet forårsløg
300 g Mangofrugt i tynde både
100 g Syltede rødløg

Sådan gør du

Koteletter i fad

  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun koteletterne i ca. 1 min. på hver side.
  • Tag dem af panden, læg dem i et ovnfast fad og drys med salt og peber.
  • Svits champignoner, løg, bacon og hvidløg i en tør pande ved jævn varme i ca. 6 min. Tilsæt mel og steg yderligere ca. 1 min.
  • Kom tomater, fløde, salt og peber i. Bring saucen i kog og kog den ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Hæld grøntsagssaucen over koteletterne og steg dem midt i ovnen i ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn. Server koteletterne med ris og grønt.

Få dine koteletter helt møre og steg dem 1½ time ved 150° - traditionel ovn.

Tilsæt flere/andre grøntsager, fx gulerødder eller andre rodfrugter, bladselleri og kom fx cocktailpølser, kålpølser eller andre pølser i fadet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12141 kJ / 2902 kcal

Næringsindhold pr. 100g

407 kJ / 97 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 20,9 % 5 g
Kulhydrat: 50,5 % 12,1 g
Fedt: 28,6 % 3,1 g
Relateret video Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/koteletter-i-fad/