Thaimarinerede mørbradbøffer

Thaimarinerede mørbradbøffer

60+ min
Disse thaimarinede mørbradbøffer er både en smuk ret at se på - og smager dejligt krydret på en behagelig måde. Mørbradbøfferne får eksotisk selskab af chili, ingefær, hvidløg, cashewnødder og koriander - en agurke- og en nudelsalat. De thaimarinerede mørbradbøffer og velsmagende salater udgør sammen med ingefærfløden en skøn og let helhed, som tiltaler alle dem, der er glade for salater som tilbehør. Og så er de thaimarinerede mørbradbøffer med salater nem at gå til. Hele middagen kan gøres klar, så du bare lige skal lægge sidste hånd påfinishen inden servering.
https://www.arla.dk/opskrifter/thaimarinerede-morbradboffer-med-2-salater-og-lun-ingefarflode/

Sådan gør du

Stegetid for mørbradbøffer:

Ca. 10 min. ved 225° - varmluft.

Thaimarinerede mørbradbøffer
  • Skær mørbraderne i 12 bøffer.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande.
  • Tryk bøfferne lidt flade og brun 6 af bøfferne ca. 1 min. på hver side. Brun resten af bøfferne på samme måde.
  • Bland olie, fiskesauce, chili, ingefær og hvidløg i en frysepose.
  • Kom bøfferne i marinaden og ryst posen godt. Lad mørbradbøfferne marinere i køleskabet i mindst 2 timer.
  • Tag bøfferne op af marinaden og læg dem på en plade med bagepapir.
  • Steg bøfferne midt i ovnen - lige inden serveringen.
Agurkesalat
  • Bland alle ingredienserne og lad salaten trække tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Smag til.
Nudelsalat
  • Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen.
  • Hæld vandet fra og skyl nudlerne i koldt vand, til vandet er klart.
  • Lad dem dryppe af i en sigte og klip i mindre stykker.
  • Vend nudlerne med sojasauce og de øvrige ingredienser - vend korianderblade i og drys med sesam lige inden serveringen.
Lun ingefærfløde
  • Bring fløden i kog under omrøring i en tykbundet gryde.
  • Tillsæt ingefær og salt og smag fløden til.

Skru op for chilien, hvis du er glad for spicy mad.

Energiindhold for hele retten:

19348 kJ / 4624 kcal

Næringsindhold pr. 100g

615 kJ / 147 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 22,2 % 8 g
Kulhydrat: 23,1 % 8,4 g
Fedt: 54,7 % 9,1 g
Mere inspiration

Er du glad for østens krydderier og nudelsalat - så er der endnu en opskrift her.

Relateret video
Sådan afpudser du en svinemørbrad

Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.

Ingredienser

Thaimarinerede mørbradbøffer
2 Afpudsede svinemørbrader (ca. 900 g)
40 g Smør
2 spsk Rapsolie
2 spsk Fiskesauce
2 tsk Finthakket rød chilipeber
1 spsk Fintrevet frisk ingefær
2 Små knuste fed hvidløg
Agurkesalat
1 Agurk i små tern (ca. 300 g)
1 Finthakket rødløg (ca. 75 g)
1 Granatæble - kernerne herfra (ca. 200 g)
2 tsk Finthakket rød chilipeber
1 dl Risvinseddike
4 spsk Sukker
½ tsk Groft salt
Nudelsalat
150 g Tørrede risnudler
3 spsk Sojasauce
100 g Sukkerærtespirer
400 g Dampede grønne bønner
150 g Saltede cashewnødder
3 dl Frisk koriander
2 spsk Rapsolie
2 spsk Sesamfrø
Lun ingefærfløde
¼ liter Piskefløde
2 spsk Fintrevet frisk ingefær
½ tsk Groft salt
Pynt
Sorte sesamfrø
Havsalt