Thaisuppe med rodfrugter og skaldyr

30 min
Thaisuppe med rodfrugter og skaldyr

Prøv thaisuppen som er asiatisk inspireret - nu med et tvist af nordiske rodfrugter og lækre skaldyr.

Ingredienser

10 g Smør
4 Gulerødder i små tern (ca. 200 g)
2 Pastinakker i små tern (ca. 200 g)
200 g Skyllede sukkerærter i tynde skrå skiver
1 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
200 g Afdryppede rejer
200 g Afdryppede krebsehaler
1 liter Thaisuppe

Pynt

Ærteskud

Tilbehør

240 g Groft brød

Sådan gør du

  • Lad smørret blive gyldent i en pande og steg gulerødder og pastinakker i ca. 2 min. Tilsæt ærter, citronsaft, salt og peber og steg i yderligere ca. 1 min.
  • Fordel grøntsager, rejer og krebs i små skåle eller i glas (egnet til varme). Top op med ærteskud.
  • Bring suppen i kog i en tykbundet gryde uden låg og under omrøring. Hæld suppen over grøntsager og skaldyr og server straks med brød til.

Tip

  • Du kan også servere suppen som en lille forret til 8-10 personer.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8438 kJ / 2017 kcal

Næringsindhold pr. 100g

372 kJ / 89 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 22,9 % 5 g
Kulhydrat: 49,4 % 10,8 g
Fedt: 27,7 % 2,8 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/thaisuppe-med-rodfrugter-og-skaldyr/