Tikka masala med lam og mangosalat

3 timer
Arbejdstid: 1 time
Tikka masala med lam og mangosalat

Tikka masala, en stærkt krydret indisk klassiker med et twist, og lækker mangosalat med knas som tilbehør.

Ingredienser

400 g Udbenet lammekølle
1 tsk Mild paprika
1 tsk Finthakket rød chilipeber
3 Små finthakkede fed hvidløg
6 dl Hønsebouillon
3 stilke Citrongræs

Tikka masala

20 g Smør
2 Finthakkede bananskalotteløg (ca. 75 g)
25 g Finthakket frisk ingefær
2 Små finthakkede fed hvidløg
2 tsk Finthakket rød chilipeber
1 tsk Stødt kardemomme
1 tsk Stødt koriander
2 spsk Hvedemel
1 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset limesaft
2 spsk Koncentreret tomatpuré
1 dl Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
1 tsk Groft salt

Mangosalat

1 Stort rødløg i både (ca. 100 g)
1 spsk Æbleeddike
1 Æble i tern, fx elstar (ca. 125 g)
150 g Mangofrugt i tern
1 dl Frisk koriander
25 g Grofthakkede mandler

Brune blomkålsris

200 g Groftrevet blomkål
500 g Kogte brune ris (á ca. 2½ dl rå ris)

Sådan gør du

Lammekølle

  • Skær kødet i tern af 2 x 3 cm.
  • Varm en tykbundet gryde ved kraftig varme.
  • Svits lammekød og paprika ved kraftig varme i ca. 3 min.
  • Tilsæt chili og hvidløg og svits i yderligere ca. ½ min.
  • Tilsæt bouillon.
  • Skær bunden af de 3 stænger citrongræs, flæk dem halvvejs op i den tykke ende, og giv dem et par slag evt. med kniven så indmaden begynder at løsne sig og kom dem i retten.
  • Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 2 timer, til lammekødet er helt mørt.

Tikka masala

  • Sæt en sigte over en skål og hæld kødet heri - gem skyen og hold kødet varmt.
  • Lad smørret smelte i gryden ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits løg, ingefær, hvidløg og chili i ca. 1 min.
  • Tilsæt kardemomme, koriander og mel, og svits det i yderligere ca. 1 min.
  • Tilsæt skyen lidt af gangen og pisk godt.
  • Lad saucen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 10 min.
  • Fjern citrongræsset, tilsæt limeskal, limesaft, tomatpuré og lammekød og bring retten i kog, stadig under omrøring.
  • Tilsæt kvark og salt lige inden servering.
  • Smag til.

Mangosalat

  • Lad en tykbundet gryde blive varm ved jævn varme og kom rødløg og eddike i.
  • Damp det i ca. 1 min. under omrøring.
  • Sluk for varmen og tilsæt de øvrige ingredienser.

Brune blomkålsris

  • Lad en pande blive varm, ved kraftig varme og svits blomkål i ca. 1 min.
  • Tilsæt de kogte ris, og svits i yderligere ca. 1 min.
  • Server blomkålsris, mangosalat og tikka masala i hver deres skål.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8612 kJ / 2058 kcal

Næringsindhold pr. 100g

392 kJ / 94 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 26 % 6 g
Kulhydrat: 46,3 % 10,7 g
Fedt: 27,7 % 2,9 g
Relateret video Sådan laver du blomkålsris

Blomkålsris er en nem måde at få flere grøntsager på. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du hurtigt laver blomkålsris.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/tikka-masala-med-lam-og-mangosalat/